Dłużnik w ZK a prawo jazdy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Prawo Jazdy

Dłużnik w ZK a prawo jazdy

Post autor: Prawo Jazdy »

Witam, właśnie przyszedł dłużnik, któremu zatrzymałem prawo jazdy w 2010r. poinformował (przedstawił na to dowód), że od lipca 2010 przebywał w Zakładzie Karnym. Wezwanie na wywiad było z sierpnia 2010r. Gość ma rację, nie mógł się zgłosić na wywiad bo przebywał w ZK. Jak mu zwrócić teraz prawo jazdy?

Wkurzające jest to, że ani komornik, ani policja i prokuratura które od tego czasu prowadziły postępowania nie wskazały jego miejsca przebyuwania :(

Co teraz zrobić?
Prawo Jazdy

Re: Dłużnik w ZK a prawo jazdy

Post autor: Prawo Jazdy »

Pomocy!!!
kalina

Post autor: kalina »

Miałam taki przypadek.
Namówiłam dłużnika, żeby wystąpił do SKO o stwierdzenie nieważności decyzji i jej uchylenie.
W uzasadnieniu ładnie opisze dlaczego nie mógł sie zgłosić na wywiad a korespondencja była awizowana, jednak on o niczym nie wiedział bo był juz w ZK i mops nie był organem właściwym dłużnika alimentacyjnego , i że nie był świadomy że toczy się przeciwko niemu postępowanie w sprawie zatrzymania prawa jazdy. Powołać się na 10 KPA. Dołączyć zaświadczenia, że był w tym okresie w ZK.
Mój dłużnik juz odzyskał prawo jazdy. :D
Prawo JAzdy

Post autor: Prawo JAzdy »

W 2010r. niestety nie było decyzji uznających za uchylającego. Prawo jazdy odbierało się kierując sam wniosek do satrostwa.

i co teraz?
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

starosta wydał decyzję. Postępowanie takie same tylko, że w Starostwie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ