strona postępowania
strona postępowania
Czy wierzycielka jest stroną w postępowaniu wobec dłużnika alimentacyjnego? Tzn. Czy mogę poinformować wierzycielkę o dokonanych przez dłużnika wpłatach, kiedy i w jakiej wysokości. A także wszelkie pozostałe dane takie jak miejsce zamieszkania dłużnika, miejsce pracy?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: strona postępowania
jak najbardziej
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Zgodnie z art. 28 Kpa stroną jest każdy czyjego interesu prawnego lub obowiązku dotyczy postępowanie albo kto żąda czynności organu ze względu na swój interes prawny lub obowiązek.
To nie jestem pewna czy wierzycielka jest stroną w postępowaniu wobec dłużnika.
To nie jestem pewna czy wierzycielka jest stroną w postępowaniu wobec dłużnika.
zastanów się dobrze czy podać wierzycielce jakiekolwiek dane o dłużniku w związku z ochroną danych, ja bym nie dała - bo dłużnik może Ci namieszać w związku tym, że udostępniłaś jego dane
Mam podobny problem. Wierzycielka napisała pismo o podanie informacji jakie postępowanie zostało przeprowadzone wobec dłużnika, czy zostało zatrzymane mu prawo jazdy oraz jakie są efekty prowadzonych postępowań. Po zapoznaniu się z art. 25 KPA nie jestem pewna czy mogę jej udzielić takich informacji tym bardziej że kobieta od 5 lat nie korzysta u nas z FA.
Oprócz strona postępowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
areszt śledczy
Łamigłówka
Jak zrobić decyzję przyznającą po odwolaniu SKO w Top Team
Do Elmera i innych mądrych głów-ha z gosp.
kto podpisuje?
upomnienie
dłużnik stawił się na wywiad
Postanowienie o utraconych tytułach wykonawczych - WZÓR!
Dłużnik w ZK a prawo jazdy
Czy się czepiać
nieznany z miejsca pobytu
przedawnienie tytułów wykonawczych
decyzja zmieniająca
zagubiona zwrotka
podwyzka alimentów-jaka kwota FA?
PTOŚBA DO ELOKWENTNYCH