coraz więcej przypadków że za granicą podczas zatrzymania lub wyrabiania tamtejszego dokumentu wiedzą że ma w Polsce zatrzymanekotbehemot pisze:Taaaaa....jeżdżą nawet z formalnie zatrzymanym.
a mnie zaciekawiło to, ze wzywam wierzycielke do dostarczenia informacji z sądu okręgowego, ma to jakis sens, nigdy tego nie robiłam...może ktos mi podac podstawe prawną, która upowaznia mnie do wezwanie wierzycielki. A co jeżeli wierzycielka nie zechce tego zrobic?eMGie pisze:co za bzdury, chcesz mu decyzje za granicę wysłać ?Ewcia85 pisze:Jeżeli zwrotke masz ze odebrane zawiadomienie do wydajesz decyzję. Chyba że matka wskaże dokładny adres pobytu dłużnika to wówczas decyzje wysyłasz na adres wskazany.
umorzyłbym postępowanie a wezwałbym wierzycielkę w celu dostarczenia informacji
z sądu Okręgowego o podjęciu czynności za granicą - wystarczy znać kraj w którym jest. Uwierz o wiele bardziej skuteczne
spróbuj ją przekonać!legalna 01 pisze:a mnie zaciekawiło to, ze wzywam wierzycielke do dostarczenia informacji z sądu okręgowego, ma to jakis sens, nigdy tego nie robiłam...może ktos mi podac podstawe prawną, która upowaznia mnie do wezwanie wierzycielki. A co jeżeli wierzycielka nie zechce tego zrobic?eMGie pisze:co za bzdury, chcesz mu decyzje za granicę wysłać ?Ewcia85 pisze:Jeżeli zwrotke masz ze odebrane zawiadomienie do wydajesz decyzję. Chyba że matka wskaże dokładny adres pobytu dłużnika to wówczas decyzje wysyłasz na adres wskazany.
umorzyłbym postępowanie a wezwałbym wierzycielkę w celu dostarczenia informacji
z sądu Okręgowego o podjęciu czynności za granicą - wystarczy znać kraj w którym jest. Uwierz o wiele bardziej skuteczne
teraz to pojechałeśeMGie pisze:legalna 01 pisze:eMGie pisze:Ewcia85 pisze: a najlepiej to zrobić na etapie przyjmowania wniosku, jak nie przyniesie argument że pozostawisz bez rozpatrzenia przemawia
podstawa prawna to art 15 ust 4 pkt 3 lit e
skoro ustali się na podstawie jakiegoś dokumentu że dłużnik nie przebywa w kraju to jakim prawem nie żądasz od strony prawidłowego dokumentu czyli w tym wypadku i wielu podobnym, informacji z sądulegalna 01 pisze:nie trudne tylko na jakiej podstawie żadasz takiego dokumentu, zreszta koniec tematu bo nie chce mi sie wyjasniać Tobie...zapamietaj, że organy adm. publ. działają na podstawie prawa i granicach prawa - zasada praworządności art. 6 KPA