DM wstrzymanie a później? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 cze 2024, 12:08

Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
anulka2313
Praktykant
Od: 10 lis 2021, 11:08
Zajmuję się: DME/KADRY

Napisano: 07 cze 2024, 12:29

anulka2313 pisze:
07 cze 2024, 12:08
Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
Stwierdzasz wygaśnięcie decyzji wstrzymującej wypłatę dodatku mieszkaniowego i wypłacasz dodatek za miesiące, w których wypłata była wstrzymana.

"Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM."
Nie stwierdzasz wygaśnięcia, gdyż następuje to z mocy prawa. Możesz ewentualnie powiadomić pismem, że nastapiło wygaśnięcie decyzji z mocy prawa i nie ma podstaw by wypłacić dodatek za miesiące, za które wypłata była wstrzymana.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 07 cze 2024, 12:38

ok super dziękuję za pomoc a taką decyzję wygaśniecie decyzji wstrzymującą wypłatę dodatku mieszkaniowego posiadasz?
anulka2313
Praktykant
Od: 10 lis 2021, 11:08
Zajmuję się: DME/KADRY

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x