ja tylko wtrącę nieśmiało, że dodatek mieszkaniowy jest wypłacany w kwotach miesięcznych i osobiście przychylam się do poglądu, że nie powinien być dzielony na dni... godziny....minutyjeżeli utracił tytuł prawny w maju i już od maja nie zamieszkuje w danym lokalu i nie poniósł wydatków na ten lokal....gdzie był przyznany dodatek mieszkaniowy ...to ja bym wygasiła od maja i napisała do zarządcy o zwrot nienależnie pobranego dodatku za maj
ja go osobiście nie dzielę tylko bym w całości nie wypłaciła od maja....skoro juz nie poniósł kosztów w maju...to dodatek sie nie należy...no chyba, że płacił jeszcze za mieszkanie to juz inna bajka...brodafix pisze: ↑07 cze 2024, 8:50ja tylko wtrącę nieśmiało, że dodatek mieszkaniowy jest wypłacany w kwotach miesięcznych i osobiście przychylam się do poglądu, że nie powinien być dzielony na dni... godziny....minutyjeżeli utracił tytuł prawny w maju i już od maja nie zamieszkuje w danym lokalu i nie poniósł wydatków na ten lokal....gdzie był przyznany dodatek mieszkaniowy ...to ja bym wygasiła od maja i napisała do zarządcy o zwrot nienależnie pobranego dodatku za maj![]()
a skąd pozyskałaś informację ?JaGo pisze: ↑07 cze 2024, 8:35Witam! A mam pytanie z trochę innej beczki. Pozyskałam informację, że Pani która pobiera dodatek mieszkaniowy od 1 czerwca zmieniła miejsce zamieszkania. Kontaktowałam się z Panią, potwierdziła, że zmieniła miejsce zamieszkania i obiecała, że podjedzie złożyć oświadczenie. Do dnia dzisiejszego Pani nie przyszła. Muszę robić listy wypłat na miesiąc czerwiec i nie wiem co mam zrobić z tą Panią. Wiem że muszę uchylić decyzję ale na podstawie czego skoro nie mam Pani oświadczenia?
skąd wniosek, że nie poniósł kosztów w maju ? skoro do 09-05-2024r. posiadał tytuł prawny do lokalu?ja go osobiście nie dzielę tylko bym w całości nie wypłaciła od maja....skoro juz nie poniósł kosztów w maju...to dodatek sie nie należy...no chyba, że płacił jeszcze za mieszkanie to juz inna bajka...
Nikt nie mówi o dzieleniu. Mowa o zwrocie za cały miesiącbrodafix pisze: ↑07 cze 2024, 8:50ja tylko wtrącę nieśmiało, że dodatek mieszkaniowy jest wypłacany w kwotach miesięcznych i osobiście przychylam się do poglądu, że nie powinien być dzielony na dni... godziny....minutyjeżeli utracił tytuł prawny w maju i już od maja nie zamieszkuje w danym lokalu i nie poniósł wydatków na ten lokal....gdzie był przyznany dodatek mieszkaniowy ...to ja bym wygasiła od maja i napisała do zarządcy o zwrot nienależnie pobranego dodatku za maj![]()
Dokładnie tak. Należy dopytać o szczegóły, m.in. czy w maju był zobowiązany ponosić opłaty za poprzedni lokal. Jeśli nie, to wtedy stwierdzić wygasnięcie decyzji od 1 maja br.brodafix pisze: ↑07 cze 2024, 9:25skąd wniosek, że nie poniósł kosztów w maju ? skoro do 09-05-2024r. posiadał tytuł prawny do lokalu?ja go osobiście nie dzielę tylko bym w całości nie wypłaciła od maja....skoro juz nie poniósł kosztów w maju...to dodatek sie nie należy...no chyba, że płacił jeszcze za mieszkanie to juz inna bajka...
no ale jak za cały miesiąc jak do 09-05-2024r. posiadał tytuł prawny do lokalu?Nikt nie mówi o dzieleniu. Mowa o zwrocie za cały miesiąc