do kiedy przynac
do kiedy przynac
do kiedy przyznac karte dziecku ktore 27 listopada skonczy 18 lat i uczy sie w szkole a programowy koniec szkoly 31 08 2016?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne
- Kontakt:
Re: do kiedy przynac
W takiej sytuacji należy przyznać do 31.08.2016 r., gdyż wiadomo zanim karta przyjdzie to już dziecko będzie miało 18 lat .
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kartę z zasady przyznaje się w wersji korzystniejszej dla osoby uprawnionej czyli do 31 sierpnia 

Czegoś tu nie rozumiem, jestem świeżo po szkoleniu i jest mi wiadomo, że w przypadku dzieci przed ukończeniem 18 lat nie przyznaje się na dłużej niż do ukończenia 18 roku życia. Nawet gdyby złożono wniosek na miesiąc przed. Potem aby otrzymać kartę musi dostarczyć zaświadczenie . Zresztą rozporządzenie wyrażnie o tym mówi.
Rozporządzenie rozporządzeniem, a ja dzwoniłam do WPS i Pani powiedziała ( wcześniej kontaktując się z Ministerstwem) , że kartę należy przyznać do dnia zakończenia nauki szkolnej , a nie 18 r.ż bo wtedy jest to korzystniejsze dla tej osoby i dla gminy bo ponosi mniejsze koszty wydając tylko jedna kartę a nie dwie. Teraz sama tez nie wiem jak przyjmować.....
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A od kiedy to gmina ponosi koszty wydania karty?opsss pisze: i dla gminy bo ponosi mniejsze koszty wydając tylko jedna kartę

Walka z wiatrakami since 1998.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dostałem pismo w odpowiedz ian zapytanie
Podpisane przez zastępce Dyrektora. Departamentu Polityki RodzinnejBiorąc pod uwagę, że nauka w szkole średniej pobierana jest równięz po ukończeniu 18 r.ż, w systemie RK KDR dopuszczono możliwość wydania karty dla dzieci poniżej 18 r.ż posiadających zaświadczenie o kontynuowaniu nauki po osiągnięciu 18 r.ż, badz posiadających orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawność którego termin jest dłuższy niz moment osiągnięcia pełnoletności"
naitsyrk85 pisze:Dostałem pismo w odpowiedz ian zapytanie
Podpisane przez zastępce Dyrektora. Departamentu Polityki RodzinnejBiorąc pod uwagę, że nauka w szkole średniej pobierana jest równięz po ukończeniu 18 r.ż, w systemie RK KDR dopuszczono możliwość wydania karty dla dzieci poniżej 18 r.ż posiadających zaświadczenie o kontynuowaniu nauki po osiągnięciu 18 r.ż, badz posiadających orzeczenie o umiarkowanym lub znacznym stopniu niepełnosprawność którego termin jest dłuższy niz moment osiągnięcia pełnoletności"
A mógłbyś wkleić to pismo bądź przesłać na adres [email protected]
z góry dziękuję
Bredzić każdy może nawet MPiPS. Od kiedy to wydajecie karty na podstawie pisma szanownej instytucji? Rozporządzenie mówi jasno o terminach ważności kart. Nie ma żadnego pojęcia jak tu niektórzy bredzą, że wydaje się na taki okres jak jest korzystniejsze dla klienta
Oprócz do kiedy przynac - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
kategoria archiwalna
HasŁo KDr
25 lat do kiedy karta?
pełnotetnie dziecko
Studentka w Warszawie a KDR
Odmowa wydania i utrata uprawnień
czy to blad
konferencja kto się wybiera??
pełnoletnie dziecko nie uczące sie
CO ROBIĆ?
kiedy sprawozdania - pomocy