Do michu95 -proszę o pomoc w sprawie PESEL:)
-
- Praktykant
- Zajmuję się: zajmuję się FA Śr KDR
- Kontakt:
Do michu95 -proszę o pomoc w sprawie PESEL:)
chodzi mi o weryfikację pesel zrobiłam tak jak napisałeś wcześniej krok po kroku ale nigdzie nie widzę opcji "Sprawdzanie PESEL" - proszę napisz mi gdzie mam dokładnie kliknąć bo dałam szczegóły wniosku nacisnęłam edytuj i co dalej...... z góry Ci dziękuję
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Do michu95 -proszę o pomoc w sprawie PESEL:)
@up
Wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL.
@topic
Krok po kroku:
Tzn wydaje mi się, że dobrze wyjaśniłem, ale napiszę jeszcze raz to może ci pomoże.
Ogolnie rozumiem, że wniosek zatwierdziłaś i trafił do -> wnioski do obsłużenia tak?
Jeśli tak to spróbuje jeszcze bardziej rozpisać... Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek (najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Zjedź na sam dół tego wniosku i kliknij Edytuj -> wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL. Robisz to przy wszystkich członkach rodziny wielodzietnej. Zatwierdź (na samym dole)
I albo wtedy od razu przy klikaniu SPRAWDZENIE PESEL sprawdzasz imiona rodziców przy dzieciach, albo gdy to juz zrobisz to możesz sprawdzić później tych przy których klikalaś "SPRAWDZENIE PESEL" w ten sposób:
Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek(najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Wynik weryfikacji w systemach zewnętrznych (prawy górny róg)
Już prościej nie dam rady
mam nadzieje, że odnajdziesz
Wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL.
@topic
Krok po kroku:
Tzn wydaje mi się, że dobrze wyjaśniłem, ale napiszę jeszcze raz to może ci pomoże.
Ogolnie rozumiem, że wniosek zatwierdziłaś i trafił do -> wnioski do obsłużenia tak?
Jeśli tak to spróbuje jeszcze bardziej rozpisać... Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek (najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Zjedź na sam dół tego wniosku i kliknij Edytuj -> wtedy przy każdej osobie w tym wniosku CZŁONEK RODZINY WIELODZIETNEJ - 1 itd... zaraz pod jego drugim imieniem jest przycisk SPRAWDZENIE PESEL. Robisz to przy wszystkich członkach rodziny wielodzietnej. Zatwierdź (na samym dole)
I albo wtedy od razu przy klikaniu SPRAWDZENIE PESEL sprawdzasz imiona rodziców przy dzieciach, albo gdy to juz zrobisz to możesz sprawdzić później tych przy których klikalaś "SPRAWDZENIE PESEL" w ten sposób:
Wnioski do obsłużenia -> zaznacz ten konkretny wniosek -> Obsłuż -> prawy górny róg masz napisane Wniosek(najedź na to) -> Szczegóły wniosku -> Wynik weryfikacji w systemach zewnętrznych (prawy górny róg)
Już prościej nie dam rady

Oprócz Do michu95 -proszę o pomoc w sprawie PESEL:) - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
jak modyfikować dane??????????
nie można zamówić karty dużej rodziny
NOWE WNIOSKI - ZOSTAŁY POPRAWIONE
co bierzemy do nowych wniosków
edycja danych po anulowaniu karty
czy są nowe wnioski o Kartę Dużej Rodziny
karta Dużej rodziny gdy zostało jedno dziecko na utrzymaniu
Czy bierzecie dodatkowe informacje?
Błędne nazwisko przy odbiorze kart
Jakie dokumenty do wniosku? Przed i po zmianie
Czy zaznaczacie informacje o braku przebywania w rodzinie za
Zmiany od 1 sierpnia 2017 roku?
Anulowanie i prośnba o wycofanie wniosku.
Proszę o pomoc w sprawie PESEL !!!
dodanie nowego uzytkownika do systemu
Nowy wniosek KRD - cz. II jak robice?