do ops, które w razie przeprowadzki żądają kopii dokumentów

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Małgoarza

Re: do ops, które w razie przeprowadzki żądają kopii dokumen

Post autor: Małgoarza »

Też mieliśmy taką sytuację że osoba się przeprowadziła do innej gminy, my decyzję uchyliliśmy i poinformowaliśmy żeby złożyła wniosek w nowej gminie. Ile było zachodu z tamtym opsem to szkoda gadać :D Kobieta zadzwoniła i spytała kiedy jej prześlemy oryginały bo ona na nie czeka :D . my mówimy, że oryginałów nie prześlemy, a jak chce to może wystąpić z pismem o ich kopię, to grzecznościowo je przygotujemy - w odpowiedzi usłyszałam, że oni o nic nie będą pisać do do nas, i u nich tak robią że przesyłają oryginały :D
Jeszcze nie chciała przyjąć wniosku od tej osoby :d I kazała się odwoływać od naszej decyzji uchylającej :D że w błąd wprowadziliśmy petenta :D
Rafałł

Post autor: Rafałł »

Otrzymałem wydrukowany wniosek elektroniczny z innej gminy wraz z decyzją uchylającą. Czy mam go u siebie wprowadzić czy wezwać stronę do złożenia nowego wniosku u mnie?
Gość

Post autor: Gość »

Wezwać stronę, by złożyła nowy wniosek - masz przecież decyzję uchylającą
ODPOWIEDZ