Do Pana Tomka z Sygnity - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]

Napisano: 07 wrz 2016, 11:38

Piotr12345 pisze:Inga. Od kiedy jest ten zasiłek? jeżeli przykładowo masz zasiłek przyznany od lipca do lipca następnego roku to bierzesz wysokość za sierpień tego zasiłku wpisujesz kwotę i zaznaczasz od sierpnia do grudnia. Zaznaczasz, że kwota miesięczna uzysku i tyle. Sprawdź sobie czy na wydruku łapie poprawnie miesiąc od kiedy doliczasz uzysk ( w naszym przykładzie będzie to wrzesień - od września ma być doliczona wysokość zasiłku)
wielkie dzięki :mrgreen: wyszło mi.
inga1

Napisano: 07 wrz 2016, 13:20

fiffi pisze:Dzięki wielkie za pomoc, zaraz sprawdze bo mam taką 1 rodzinę, a to teraz mam jeszcze jeden mętlik :

- jak masz 1 dziecko w rodzinie to aż się prosi uchylenie a nie decyzja zmieniająca a skoro odsyła do szablonów zmieniających to jak robić tam uchyklenie?;
- jak masz 2-3 dzieci w rodzinie to ja zawsze robiłam tak że decyzję uchylajaca w części u nas każdy tak robił i teraz co jest poprawne zmieniająca czy uchylająca? szkoda że nie ma możliwości wyboru tej kategorii szablonów czy zmieniać czy uchylać..

Piotrze masz może jeszcze w tym zakresie jakąś koncepcję jak uchylić a nie zmienić decyzję?
fiffi

Napisano: 07 wrz 2016, 14:40

FIFI
Szczerze mówiąc nie.... Przy zmianie decyzji zawsze zasysa z szablonów zmieniających. Na pewno można by zrobić tak, żeby zmodyfikować odpowiednio szablon wydruku, zrobić sobie jedną wersję właśnie uchylenia w części. Ja tam mam porobione trochę szablonów, szczególnie do odmów :D
Piotr12345

Napisano: 08 wrz 2016, 8:01

Dzięki wielkie:)
fiffi

Napisano: 08 wrz 2016, 9:40

Panie Tomku jeżeli mam wprowadzić zmianę sytuacji życiowej po to żeby załatwić wniosek bez kwalifikacji, to czy w takiej sytuacji dane wprowadzone we wniosku zmieniającym skopiują się do danych z pierwszego wniosku, bo jeżeli nie to przy kolejnej zmianie nie widzę zmiany, którą wprowadziłam wcześniej.
Gość

Napisano: 08 wrz 2016, 9:45

Przy kolejnym wniosku dane podpowiedzą się z ostatniego wniosku, a wiec zgodnie z tym jak powinno być. Dlatego też jak już pisałem, warto wprowadzać te zmiany w sytuacji nawet kiedy je zakończymy bez decyzji.

Na nowym oknie wniosku, wprowadzając nowy wniosek klikamy sobie przycisk "+ wnioskodawca" wpisujemy PESEL wnioskodawcy, klikamy ENTER i jak program znajdzie tę osobę, to klikamy "Wybierz istniejącą osobę" - w tym momencie wrócimy do okna wniosku i będzie tam wnioskodawca i dane skopiowane z ostatniego wniosku (skład rodziny, dochody itp.) i nanosimy tylko zmiany.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 wrz 2016, 11:38

SYGNITY pisze:Przy kolejnym wniosku dane podpowiedzą się z ostatniego wniosku, a wiec zgodnie z tym jak powinno być. Dlatego też jak już pisałem, warto wprowadzać te zmiany w sytuacji nawet kiedy je zakończymy bez decyzji.

Na nowym oknie wniosku, wprowadzając nowy wniosek klikamy sobie przycisk "+ wnioskodawca" wpisujemy PESEL wnioskodawcy, klikamy ENTER i jak program znajdzie tę osobę, to klikamy "Wybierz istniejącą osobę" - w tym momencie wrócimy do okna wniosku i będzie tam wnioskodawca i dane skopiowane z ostatniego wniosku (skład rodziny, dochody itp.) i nanosimy tylko zmiany.
A w czym może tkwić błąd że nie wczytuje mi ostatniego wniosku tylko pierwszy??? bo mam właśnie dochód do utraty, chce żeby skopiował mi ostatni wniosek w którym było przekroczenie, pyta mi się czy skopiować dane z ostatniego wniosku a wskakują dane z pierwszego :(

I przy okazji się zapytam: jeżeli wniosek kończy się decyzją uchylającą lub odmową to kolejny wniosek złożony wprowadzam jako zmianę sytuacji do tamtego wniosku czy jako nowy wniosek.
inga1

Napisano: 13 mar 2018, 13:07

Dzień dobry mam pytanie do Pana Tomka. Czy jest możliwość pozyskania adresów wnioskodawców z programu sygnity i drukowaniu na kopertach. Bardzo ułatwiło by to prace.
martha13
Praktykant
Od: 13 mar 2017, 10:58
Zajmuję się: ŚW

Strona 4 z 4    [ Posty: 38 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x