SYGNITY pisze:Przy kolejnym wniosku dane podpowiedzą się z ostatniego wniosku, a wiec zgodnie z tym jak powinno być. Dlatego też jak już pisałem, warto wprowadzać te zmiany w sytuacji nawet kiedy je zakończymy bez decyzji.
Na nowym oknie wniosku, wprowadzając nowy wniosek klikamy sobie przycisk "+ wnioskodawca" wpisujemy PESEL wnioskodawcy, klikamy ENTER i jak program znajdzie tę osobę, to klikamy "Wybierz istniejącą osobę" - w tym momencie wrócimy do okna wniosku i będzie tam wnioskodawca i dane skopiowane z ostatniego wniosku (skład rodziny, dochody itp.) i nanosimy tylko zmiany.
A w czym może tkwić błąd że nie wczytuje mi ostatniego wniosku tylko pierwszy??? bo mam właśnie dochód do utraty, chce żeby skopiował mi ostatni wniosek w którym było przekroczenie, pyta mi się czy skopiować dane z ostatniego wniosku a wskakują dane z pierwszego
I przy okazji się zapytam: jeżeli wniosek kończy się decyzją uchylającą lub odmową to kolejny wniosek złożony wprowadzam jako zmianę sytuacji do tamtego wniosku czy jako nowy wniosek.