DO SYGNITY- PROSZĘ O POMOC - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 5 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 04 lis 2015, 15:45

Misiu pisze:Prosze mi powiedziec czy jak mam wersje G 1.03 2.03 DPP004 to juz mam ta aktualizację z piatku?
Nie - aktualizacje nazywają się:

2-1.4 dla nowej technologii

2-0.4 dla starej technologii

a Ty z tego co piszesz masz 2-0.3

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 05 lis 2015, 10:34

Reasumujac to czy w jednym pismie do komornika mozna napisac o przylaczenie do egzekucji za wszystkie okresy świadczeniowe?
Misiu

Napisano: 05 lis 2015, 11:05

Misiu pisze:Reasumujac to czy w jednym pismie do komornika mozna napisac o przylaczenie do egzekucji za wszystkie okresy świadczeniowe?
Tak, pisaliśmy o tym wczoraj. Przytaczam jeszcze raz całość tematu.

Jak zrobić wniosek do komornika sądowego o wszczęcie postępowania egzekucyjnego lub przystąpienia do toczącego się postępowania, który będzie zawierał informację o wysokości pozostałych do ściągnięcia należności wraz uwzględnieniem należności dotychczas wyegzekwowanych?

Aby utworzyć taki wniosek, na oknie "Lista wszystkich decyzji" zaznaczamy decyzję o zwrocie należności albo należność dłużnika alimentacyjnego i wybieramy menu Operacje>Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji.

Otworzy się okno korespondencji.Oprogramowanie podpowie dłużnika na podstawie tej decyzji lub należności, na której kliknęliśmy menu Operacje>Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji. Jako adresat korespondencji automatycznie podpowiada się komornik dłużnika.

Jeśli ktoś kieruje jeden wniosek o przyłączenie, zawierający należności od początku czyli wszystkie okresy świadczeniowe, a nie tylko z jednej decyzji lub jednej należności, to jak otworzy się okno korespondencji z podpowiedzianą jedną decyzją/należnością i podpowiedzianym dłużnikiem, należy na zakładce "Decyzje" użyć ikonki dodawania i dodać wszystkie interesujące decyzje - otworzy się lista wszystkich decyzji i tam można skorzystać z wyszukiwania, filtrowania, aby znaleźć wszystkie potrzebne decyzje lub należności.

Po akceptacji okna korespondencji zostanie wyświetlony wydruk wniosku o przystąpienie do egzekucji.

Utworzony wniosek o przystąpienie do egzekucji jest zapisywany na liście korespondencji komornika.

Szablon wydruku wniosku o przystąpienie do egzekucji można dostosować do własnych potrzeb. Odpowiedni w tym celu szablon wydruku nazywa się KORESPONDENCJAKOMORNIKINF.

Aby na wydruku wniosku o przystąpienie do egzekucji drukowały się informację o należnościach dłużnika alimentacyjnego, do szablonu wydruku tego wniosku (czyli szablonu o nazwie KORESPONDENCJAKOMORNIKINF) należy dodać znacznik "KOR_nal_fa". Będzie on drukował należności z decyzji wskazanych na zakładce "Decyzje" wyżej opisanego okna korespondencji.

Jeśli ktoś potrzebuje mieć na wydruku dane decyzji przyznających, z których ma być zwrot, a nie decyzji o zwrotach, to postępuje tak jak napisałem, czyli wskazuje zawsze decyzje dotyczące zwrotów, ale może sobie ustawić tak szablon wydruku, żeby mimo to drukował numery urzędowe i daty decyzji przyznających. W tym celu jak na szablonie wydruku, jak się wejdzie do środka znacznika "KOR_nal_fa", to można wstawić podznaczniki o nazwach "KOR_nal_fa_decyzja_fa" - drukuje numer urzędowy decyzji przyznającej, której dotyczy zwrot, oraz "KOR_nal_fa_decyzja_fa_data" - drukuje datę zatwierdzenia tej decyzji. Raz to się ustawia na szablonie wydruku i już za każdym razem będzie się drukowało w ten sposób.

W przypadku próby ponownego wyboru menu Operacje>Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji dla tej samej decyzji lub należności, oprogramowanie wykryje ten fakt i poprosi o potwierdzenie zamiarów.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 lis 2015, 11:45

A jak w szablonie przyłączenia do postępowania dodać dane dłużnika, dane osoby uprawnionej? Które to znaczniki?
jagoda3

Napisano: 05 lis 2015, 12:17

jagoda3 pisze:A jak w szablonie przyłączenia do postępowania dodać dane dłużnika, dane osoby uprawnionej? Które to znaczniki?
Aby na szablonie przyłączenia do postępowania dodać dane dłużnika, należy umieścić na nim znaczniki:

KOR_Imie_Wspolmalzonek
KOR_Nazwisko_Wspolmalzonek
KOR_PESEL_Wspolmalzonek
KOR_DataUrodzenia_Wspolmalzonek
KOR_MiejsceUrodzenia_Wspolmalzonek
KOR_Ulica_Wspolmalzonek
KOR_Miejscowosc_Wspolmalzonek
KOR_NrDomu_Wspolmalzonek
KOR_KodPocztowy_Wspolmalzonek
KOR_NrDokumentuTozsamosci_Wspolmalzonek

oczywiście te z nich, które informacje chcemy drukować

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 lis 2015, 12:17

tylko jak tak robie to nie widze mozliwosci dodania kolejnej decyzji i mam tylko jedna ostatnią, gdzie jest ten znak dodawania?
Misiu

Napisano: 05 lis 2015, 12:21

Misiu pisze:tylko jak tak robie to nie widze mozliwosci dodania kolejnej decyzji i mam tylko jedna ostatnią, gdzie jest ten znak dodawania?
Masz nową czy starą technologię? Na starej jest przycisk "Wybierz", a na nowej ikona dodawania. Ale działają tak samo.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 05 lis 2015, 12:36

wszsytko juz ok ma stara technologie :) a odnośnie dziecka sa jakies znaczniki?
Misiu

Napisano: 05 lis 2015, 12:40

a jeśli nie mam znacznika "KOR_nal_fa_decyzja_fa" -to co robić? wersje mam 2.1.4
asi

Napisano: 05 lis 2015, 12:54

jak wejsc do tego znacznika zeby wstawic podznacznik?klikam dwa razy w szablonie i sie nie otwiera
Misiu

Strona 5 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x