DO SYGNITY- PROSZĘ O POMOC - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]

Napisano: 04 lis 2015, 11:28

ktt pisze:a jaka wersja jeśli chodzi o aktualizację aby można było robić wnioski o przyłączenie ? podajcie numer
Ten opis który poniżej zamieściłem dotyczy wersji: jeśli używasz nowej technologii to 2-1.4, a jeśli nie to 2-0.4.

P.S. Do wcześniejszego mojego opisu warto jeszcze dodać, że w przypadku próby ponownego wyboru menu Operacje>Utwórz wniosek o przystąpienie do egzekucji dla tej samej decyzji lub należności, oprogramowanie wykryje ten fakt i poprosi o potwierdzenie zamiarów.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 04 lis 2015, 12:51

a ja bede upierdliwa ale zapytam po raz ostatni...... jak wydrukować informacje o terminach wypłat w poszczególnych miesiącach okreslonych w decyzji
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 04 lis 2015, 13:15

Panie TOMKU z Sygnity. Może ja źle rozumiem Pana wyjaśnienie.
Ale po Pana wytycznych na goło oko widać, że wniosek o przyłączenie dotyczyć może w tym wypadku jednego okresu świadczeniowego, skoro generowany z jednej decyzji zwrotowej lub z jednych należności dłużnika. My natomiast kierujemy jeden wniosek o przyłączenie, zawierający należności od początku czyli wszystkie okresy świadczeniowe. Co zatem trzeba kliknąc, żeby w tym jednym wniosku zawarte były wszystkie należności?
wika2

Napisano: 04 lis 2015, 13:17

Mamy siedem okresów świadczeniowych i z każdego mamy tworzyć wniosek o przyłączenie?
wika2

Napisano: 04 lis 2015, 13:35

legalna 01 pisze: jak wydrukować informacje o terminach wypłat w poszczególnych miesiącach okreslonych w decyzji
Jeśli chodzi Ci o wydruk zawiadomienia do komornika, zawierającego harmonogram wypłat decyzji przyznającej świadczenie z Funduszu Alimentacyjnego, to można jak najbardziej go wydrukować. Szablon tego wydruku zawiera szereg przydatnych znaczników, np. zawiadkom_termin_wyplaty_swd, zawiadkom_termin_wyplaty_swd2 itd.

Podczas tego wydruku zawiadomienia do komornika, informacje o planowanych wypłatach świadczenia będą brane z kalendarza planowanych wypłat, o ile dla konkretnego miesiąca została zdefiniowana w kalendarzu planowana data wypłaty, a jeśli nie, to z planu wypłat świadczenia. Jeżeli w konkretnym miesiącu jest więcej niż jedna planowana data, to do wydruku zostanie wzięta najwcześniejsza.

Wspomniany kalendarz planowanych wypłat można zdefiniować w głównym oknie oprogramowania przez wybór z drzewa funkcji: Administracja>Pakiet narzędziowy>Kalendarz planowanych wypłat (wydruk). Otworzy się okno "Kalendarz".

Wskazujemy miesiąc i rok dla którego chcemy wprowadzić zmiany, a następnie zaznaczamy dzień (wskazujemy kursorem myszki) planowanej wypłaty i wybieramy przycisk "Ustaw planowany". W polu "Powód" trzeba wpisać uwagi dotyczące wskazanego dnia.

Dzień ustawiony jako planowany dzień wypłaty zaznaczony zostanie czerwoną czcionką, pozostałe dni - czarną.

Zmianę możemy wprowadzić jednocześnie dla kilku dni w miesiącu. W tym celu trzymając wciśnięty na klawiaturze <Ctrl> zaznaczamy myszką kolejne dni. Następnie wybieramy jeden z przycisków Ustaw planowany.

Wybierając przycisk "Wyczyść planowany" mamy możliwość usunięcia informacji o planowanej wypłacie w danym dniu.

Ustawienia kalendarza zatwierdzamy wybierając przycisk "Zapisz".

mam nadzieję że to Ci pomoże, pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 04 lis 2015, 13:42

wika2 pisze:Panie TOMKU z Sygnity. Może ja źle rozumiem Pana wyjaśnienie.
Ale po Pana wytycznych na goło oko widać, że wniosek o przyłączenie dotyczyć może w tym wypadku jednego okresu świadczeniowego, skoro generowany z jednej decyzji zwrotowej lub z jednych należności dłużnika. My natomiast kierujemy jeden wniosek o przyłączenie, zawierający należności od początku czyli wszystkie okresy świadczeniowe. Co zatem trzeba kliknąc, żeby w tym jednym wniosku zawarte były wszystkie należności?
Jak utworzysz sobie ten wniosek na podstawie jednej wybranej decyzji, albo jednego wybranego dokumentu o należnościach, tak jak to opisywałem wcześniej, a chcesz żeby były tam dane z więcej niż jednej decyzji lub należności, to idziesz wg mojego opisu do momentu jak otworzy Ci się okno korespondencji z podpowiedzianą jedną decyzją/należnością i podpowiedzianym dłużnikiem. Wówczas na zakładce "Decyzje" używasz ikonki dodawania i dodajesz sobie wszystkie interesujące Cię decyzje - otworzy Ci się lista wszystkich decyzji i tam możesz skorzystać z wyszukiwania, filtrowania żeby znaleźć sobie te które Cię interesują. Jak dodasz to i zaakceptujesz okno korespondencji, to wydruk wniosku do komornika sądowego będzie zawierać (poprzez znacznik "KOR_nal_fa") informacje ze wszystkich decyzji lub należności, które dodałaś sobie na zakładce "Decyzje" na oknie korespondencji.

W ten sposób osiągasz cel, na którym Ci zależy.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 04 lis 2015, 13:59

jest już lepiej, p[odebrał mi się cos więcej niż jeden okres. Jeszcze jedna nurtująca mnie kwestia. Czy ten sam cel osiągnę poprzez dodanie decyzji przyznających - bo te interesują komorników?
I czy sa znaczniki dot. danych osób uprawnionych?
Z góry dziekuje za odpowiedź!
wika2

Napisano: 04 lis 2015, 14:12

wika2 pisze:jest już lepiej, p[odebrał mi się cos więcej niż jeden okres. Jeszcze jedna nurtująca mnie kwestia. Czy ten sam cel osiągnę poprzez dodanie decyzji przyznających - bo te interesują komorników?
Postępujesz tak jak napisałem, czyli wskazujesz zawsze decyzje dotyczące zwrotów, ale możesz sobie ustawić tak szablon wydruku, żeby mimo to drukował Ci numery urzędowe i daty decyzji przyznających. W tym celu jak na szablonie wydruku, jak wejdziesz do środka znacznika "KOR_nal_fa", to wstaw tam sobie podznaczniki o nazwach "KOR_nal_fa_decyzja_fa" - drukuje numer urzędowy decyzji przyznającej, której dotyczy zwrot, oraz "KOR_nal_fa_decyzja_fa_data" - drukuje datę zatwierdzenia tej decyzji. Raz to ustawisz na szablonie wydruku i już za każdym razem będzie się drukowało dobrze.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 04 lis 2015, 14:30

nie potrafię wejść do środka znacznika:-(
wika2

Napisano: 04 lis 2015, 14:31

wika2 pisze:nie potrafię wejść do środka znacznika:-(
Dwuklik na znaczniku wchodzi do środka :D

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 3 z 7    [ Posty: 62 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x