Do Sygnity - tabela E sprawozdania - źle liczy!!! - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 01 lut 2017, 9:49

Witam,
W tabeli E sprawozdania ukazują się dane, które nie są aktualne. Np ktoś pobierał na 6 dzieci do maja 2016, a obecnie pobiera na 5 dzieci , gdyż I dziecko ukończyło 18 rok życia w maju. Jeśli mamy wziąć pod uwagę ile rodzin pobiera w styczniu to nie powinno nam wykazać tej rodziny jako pobierających na 6 dzieci tylko na 5
Gość

Napisano: 01 lut 2017, 12:58

U nas również ten sam problem cały czas program do raportu liczy dzieci na które wcześniej były pobierane świadczenia, ale obecnie ukończyły 18 lat i są tylko w składzie rodziny.
W sprawozdaniu powinien być uwzględniony stan ze stycznia a nie od początku pobierania świadczeń.
agka

Napisano: 01 lut 2017, 13:12

Faktycznie tak jest, ale... czy duże gminy sprawdzają program ? Podejrzewam, że tak puszczają jak wyliczy ....
anka1234

Napisano: 01 lut 2017, 13:28

Jeśli uważacie że coś jest nie tak, to proszę o zgłoszenie na serwis, bo tylko wtedy można zdiagnozować czy jest dobrze czy źle i dlaczego.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 01 lut 2017, 13:32

To fakt, ale na kontroli to w małych gminach wszystko widać jak na dłoni, w dużych wiadomo nikt tego sprawdzał nie będzie. Pasowałoby to poprawić więc my piszemy oficjalne zgłoszenie do Sygnity.
agka

Napisano: 01 lut 2017, 13:55

agka a ile macie rodzin że tak wyłapujecie?
adelajda

Napisano: 01 lut 2017, 14:30

adelajda pisze:agka a ile macie rodzin że tak wyłapujecie?
820 rodzin ale tylko kilka rodzin gdzie jest 4, 5, 6 dzieci i w tych kilku rodzinach sprawdziłam teczki i wyszły błędy. Zaczęłam sprawdzać dalej wybrane rodziny w których mam koniec świadczeń na pełnoletnie dzieci i za każdym razem to samo.
Jeśli to nie zostanie poprawione to nie będę liczyć wszystkiego ręcznie w każdym miesiącu, ale może uda się to poprawić i nie będzie problemu.
agka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x