Do Tomka
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Do Tomka
Uchwałą Rady Miasta wprowadzono u nas 01.2013 podwyższone do 200% kryterium dochodowe do dożywiania.Czy gdzieś w pomoście wprowadzam to kryterium czy wydając decyzje gdzieś to zaznaczm, czy wychodzi to z wywiadu środowiskowego ?
Kasia
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Mnie w zasadzie do niczego tylko myślę czy czasem w sprawozdawczości kogoś to może interesować?
Kasia
W sprawozdawczości raczej nie. Ale dla porządku możesz wpisywać sobie w wywiady 200%.
Istotne będą natomiast rozliczenia - bo zgodnie z ustawą wówczac całość idzie ze środków własnych, jeśli podwyższyliście kryterium powyżej 150%.
pozdrawiam
Istotne będą natomiast rozliczenia - bo zgodnie z ustawą wówczac całość idzie ze środków własnych, jeśli podwyższyliście kryterium powyżej 150%.
pozdrawiam
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli rozliczając ( w dokumentach rozliczeniowych) 1 rachunek ze szkoły powinnam dzielić go na: uczniów do 150% i tych 200% ( 2 rachunki) i w tym miejscu określić finansowanie?
Kasia
Najlepiej robić osobne rozliczenia - do 150 i powyżej 150 - Pomost pozwala na taką opcję (masz przełącznik na dodawaniu rozliczenia) i wtedy sam pilnuje źródeł finansowania właściwych.
Są dostępne i można nawet ustawić tak żeby tworzyły się automatycznie. Popatrz tutaj, https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... yka#p99137
od mojego wpisu z 11 maja z 10:44
pozdrawiam
od mojego wpisu z 11 maja z 10:44
pozdrawiam
A słownik o którym tam pisałem, nazywa się \"Rodzaj czynności w metryce sprawy\".
Wystarczy tam raz dobrze poustawiać i będzie już działać zawsze OK.
Wystarczy tam raz dobrze poustawiać i będzie już działać zawsze OK.
Oprócz Do Tomka - Oprogramowanie przeczytaj również:
Pomost std- dożywianie inne koszty
nadebrany zasiłek
Do Tomka-Metryki w sygnity
z innej beczki
Sprawozdanie bład w walidacji-ciag dalszy
BŁĘDY W WALIDACJI SPRAWOZDANIA W POMOŚCIE
Do Neli - Program Radix - proszę o pomoc
kody swiadczen w Heliosie
Do Tomka
nowe słowniki centralne
Tomek pomocy !!!