uchylenie decyzji w części na dozywianie - Pomost std
uchylenie decyzji w części na dozywianie - Pomost std
wydana została decyzja na dozywianie na dwoje dzieci... matka zgłosiła, iż jedno z dziecka nie bedzie jeść obiadów i ona z nich chce zrezygnowac... jak zmienic decyzje uchylajac w całości tylko swiadczenie na jedno dziecko (dwoje dzieci było w jednej decyzji)??
Re: uchylenie decyzji w części na dozywianie - Pomost std
no wiem, ze na jedno ale jak to technicznie zrobic w systemie
wchodzisz na edycję decyzji, którą chcesz zmienić - ołówek, pokazują się świadczenia w decyzji, potem znów ołówek na dziecko, któremu chcesz uchylić decyzję, operacje i wstrzymujesz świadczenie w decyzji. klikasz zapisz i gotowe
nie chce wstrzymywać a uchylić... i nie chce edytowac decyzji a i nie moge bo ona jest juz zatwierdzona doreczona i uprawomocniona... chce uchylic jej czesc
~aj.
Źle zrozumiałaś Amelkę. Chodziło o to że robisz nową decyzję - zmianę w części tej uprawomocnionej decyzji. I na niej z zakładki Sedno usuwasz wszystkie świadczenia które mają pozostać bez zmian, a to świadczenie dla jednego dziecka uchylasz.
Źle zrozumiałaś Amelkę. Chodziło o to że robisz nową decyzję - zmianę w części tej uprawomocnionej decyzji. I na niej z zakładki Sedno usuwasz wszystkie świadczenia które mają pozostać bez zmian, a to świadczenie dla jednego dziecka uchylasz.
tak probowalam... i dalej wchodzilo mi dziecko w realizacje... ale teraz zaswitala mi mysl... hmm... mowie w ciemno bo nie mam otworzonego pomosta... czy nie powinnam najpierw zrobic decyzja z decyzji... zmiana w czesci... z sedna usunąc swiadczenia, które maja pozostac i zmienic na opcje uchylenie... tego swiadczenia, ktore pozostanie... ups... zamotalam cos... chyba musze spróbowac...
niestety ta opcja nie pomogła...
jak robie tak jak wskazales Tomku... to dalej pozostaja mi swiadczenia na to dziecko, na które chce uchylic... w ten sposób nie widze (a moze nie dowidze) opcji uchylenia... moge zmienic okres przyznania, kwote, realizatora itp... ale nie widze gdzie moge uchylic... bo swiadczenie ma byc uchylone od dnia przyznania
jak robie tak jak wskazales Tomku... to dalej pozostaja mi swiadczenia na to dziecko, na które chce uchylic... w ten sposób nie widze (a moze nie dowidze) opcji uchylenia... moge zmienic okres przyznania, kwote, realizatora itp... ale nie widze gdzie moge uchylic... bo swiadczenie ma byc uchylone od dnia przyznania
Na zakładce \"Sedno\", na tym świadczeniu które chcesz uchylić wybierasz w kolumnie \"Postanawiam\" z listy rozwijanej \"uchylić\" zamiast \"zmienić\". A pozostałe świadczenia, czyli te które chcesz pozostawić bez zmian, usuwasz ikonką z minusem, z tego okna.
bingo
jak zawsze jestes wielki
dziaaaa... tez kombinowałam na sakładce sedno wpisac date uchylenia ale małpa nie chciała sie wpisac hehe... bo nie wpadlam ze trzeba tam z lewa zrobic uchylenie przy swiadczeniu

Oprócz uchylenie decyzji w części na dozywianie - Pomost std - Oprogramowanie przeczytaj również:
Do Tomka
Do Tomka
nowe słowniki centralne
Tomek pomocy !!!
Tomek pomocy :-(
Sygnity zmiana wydruku
aktualizacja Pomost Std
poprawa słownika
czy dobrze myślę
Płatnik i nieaktualna wartość wysokości składki na ubezpieczenie wypadkowe
jak uruchomić opcje word w programie top team
modyfikacja konta std