Do Tomka Pomocy!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 lut 2014, 16:33

Drogi Tomku podobnież jesteś specjalistą w sprawach Pomost. Więc ratuj .
Mam taki problem : Mam rodzinę 3 osoby, której przyznałam świadczenie na żywność na okres od stycznia do marca i dożywianie dla dziecka na okres od stycznia do czerwca. w lutym kobieta złożyła drugie podanie o pomoc oświadczając, że mieszka sama z córką a mąż odszedł. Chcę przyznać rodzinie pomoc w formie zasiłku rodzinnego wiec chciałam usunąć z składu rodziny tatusia lecz nie mogę wcześniej niż przed dniem 01 marca ( taką informację pokazuje system) bo są zaplanowane świadczenia w których w składzie rodziny jest uwzględniony tatuś. Pomocy co mam zrobić. Liczę ze mi pomożesz!!!!
~Wiola

Napisano: 19 lut 2014, 16:40

A od kiedy chcesz go usunąć?
Czy w/w świadczenia za luty są już wypłacone?
~Tomek

Napisano: 19 lut 2014, 16:58

Nie dopiero wypłata będzie a chcę go usunąć od lutego, żeby za m-c luty i marzec przyznać okresowy licząc 2 osoby.
~Wiola

Napisano: 19 lut 2014, 17:18

Jeszcze jedno pytanie. Czy robiłaś wywiad do tego nowego wniosku? Albo masz zamiar zrobić?
~Tomek

Napisano: 20 lut 2014, 11:11

Mam zamiar zrobić wywiad i usunąć go ze składu
rodziny ale nie chce mi program tego zrobić
~Wiola

Napisano: 20 lut 2014, 11:26

Możesz postąpić tak:
w wywiadzie wejść na dochody tego członka rodziny i odznaczyć \"uwzględniaj członka rodziny przy liczeniu dochodu, kryterium (...)\".
wtedy jak dołączysz ten wywiad do decyzji na zasiłek okresowy, to nie policzy tego gościa
potem możesz usunąć ze składu rodziny od marca.

jeśli natomiast chciałabyś go usunąć od lutego, to musisz najpierw wygasić te wcześniejsze świadczenia i wtedy dopiero pozwoli.

pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 20 lut 2014, 11:57

Wielkie dzięki !!!
~Wiola

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x