będzie jeszcze gorzej niż jest ciekawa jestem jak gminy sobie poradzą z zatrudnianiem dodatkowych osób,nie rozumiem księgowość zewnętrzna co mam zlecić firmie księgowanie
mam taki problem: proszę o powqażne porady. Jeżeli ta nowa ustawa ma wejść w życia od 1 stycznia 2015 to co np z osobami, które bedą w tym czasie w ciaży, taka syytuacja: jest styczeń 2015 , pracownik socjalny jest w 4 miesiącu ciąży. MOPS się przeistacza w centrum... a co z etatami, ktre są ? czy w związku ze zmianą organizacji ta kobieta traci pracę? jak to może wyglądać? czy umowa o pracę na czas nieokreślony gwaranytuje ze tak kobieta po porodzie i macierzynskim będzie miała gdzie pracować czy po tych zmianach nazw już jej umowa nie obejmuje?
ale słyszalam, że jak się zmiania struktura to są zwolnienia i potem zatrudniają na nowych zasADACH A JAK KTOŚ BEDZIE NA ZWOLNIENIU LUB MACIERZYNSKIM TO JAK WTEDY? CHYBA NIE BEDZIE JUZ MIAŁA DO CZEGO WRACAĆ ...
To by było dobre jakby zwolnili ,dali odprawy jak się zmienia struktura organizacyjna, potem zatrudnili na nowych zasadach i kasa byłaby większa,ale to są marzenia ściętej głowy.
Ale chodzi mi o to , że jak w czasie zmian struktury kobieta będzie na zwolnieniu lub macierzyńskim to jak może potoczyć się jej los w miejscu pracy. Czy ze wzgledu na zmianę nazw i ogranizacji rozwiążą umowe a z uwagi na jej stan i nieobecność nie zatrudnią jej ponownie czy może liczyć na to ze bedzie gdzie wrócić?