zmianyyyyy!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 19 lut 2014, 15:12

Ciekawe ile to będzie kosztować to \" tanie państwo\" jakiś typ wymyślił , nabił kasę i będzie jak z ustawa przemocową.
~Wredna

Napisano: 19 lut 2014, 15:22

będzie jeszcze gorzej niż jest ciekawa jestem jak gminy sobie poradzą z zatrudnianiem dodatkowych osób,nie rozumiem księgowość zewnętrzna co mam zlecić firmie księgowanie
~ola

Napisano: 19 lut 2014, 15:24

czy oni mają pojęcie jaka praca jest w małych gminach czego dowodem jest ustawa o przemocy
~kasia

Napisano: 19 lut 2014, 15:53

mam taki problem: proszę o powqażne porady. Jeżeli ta nowa ustawa ma wejść w życia od 1 stycznia 2015 to co np z osobami, które bedą w tym czasie w ciaży, taka syytuacja: jest styczeń 2015 , pracownik socjalny jest w 4 miesiącu ciąży. MOPS się przeistacza w centrum... a co z etatami, ktre są ? czy w związku ze zmianą organizacji ta kobieta traci pracę? jak to może wyglądać? czy umowa o pracę na czas nieokreślony gwaranytuje ze tak kobieta po porodzie i macierzynskim będzie miała gdzie pracować czy po tych zmianach nazw już jej umowa nie obejmuje?
~Justyna

Napisano: 19 lut 2014, 16:04

jak go nazwą czy to gops czy centra to chyba ci sami ludzie zostaną i takie same prawo do urlopów będą im przysługiwały
~basia

Napisano: 19 lut 2014, 16:12

ale słyszalam, że jak się zmiania struktura to są zwolnienia i potem zatrudniają na nowych zasADACH A JAK KTOŚ BEDZIE NA ZWOLNIENIU LUB MACIERZYNSKIM TO JAK WTEDY? CHYBA NIE BEDZIE JUZ MIAŁA DO CZEGO WRACAĆ ...
~Justyna

Napisano: 19 lut 2014, 16:28

To by było dobre jakby zwolnili ,dali odprawy jak się zmienia struktura organizacyjna, potem zatrudnili na nowych zasadach i kasa byłaby większa,ale to są marzenia ściętej głowy.
~basia

Napisano: 19 lut 2014, 16:33

Ale chodzi mi o to , że jak w czasie zmian struktury kobieta będzie na zwolnieniu lub macierzyńskim to jak może potoczyć się jej los w miejscu pracy. Czy ze wzgledu na zmianę nazw i ogranizacji rozwiążą umowe a z uwagi na jej stan i nieobecność nie zatrudnią jej ponownie czy może liczyć na to ze bedzie gdzie wrócić?
~Justyna

Napisano: 19 lut 2014, 16:41

Justynko nie martw się wrócisz do tego bag...na
~asia

Strona 1 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x