Do użytkowników/użytkowniczek forum

Wybrane tematy:
Kierownik chce mi zabrać dodatek wykształcenie pracownika socjalnego zarobki Dodatek dla asystenta Specjalista pracy socjalnej a dodatek
angoc

Do użytkowników/użytkowniczek forum

Post autor: angoc »

Ten dział forum poświęcony jest dodatkowi 250 zł dla pracowników socjalnych przeprowadzających wywiady środowiskowe. Posty nie dotyczące tego tematu przenoszone są do działu HYdE PaRK

https://www.ops.pl/forum.php?category=42
~pracownik ops

Re: Do użytkowników/użytkowniczek forum

Post autor: ~pracownik ops »

brawo!!!!!!!! w końcu bo juz mam dość wpisów klientów
~elfik

Post autor: ~elfik »

Chyba czas najwyższy zwiększyć wysokość tego dodatku do kwoty 500 zł. Przecież jego wartość nie uległa zmianie od wielu lat. Wiele gmin nie rekompensuje w żaden sposób przejazdów w teren, więc dla rzeszy pracowników socjalnych jest to jedyna forma rekompensaty za wykorzystywanie prywatnego auta dla celów służbowych. 250 zł nie pokrywa już nawet kosztów benzyny za dojazdy do klientów.
~ULA

Post autor: ~ULA »

Elfik przecież te 250zł to nie jest na paliwo dla pracowników socjalnych do jazdy w teren od tego sa ryczałty za używanie własnych aut do celów służbowych
~ola

Post autor: ~ola »

tak jak Ula
~aNIA

Post autor: ~aNIA »

A mnie zastanawia co innego, czy asystent rodziny powinien lub czy może dostawać ten dodatek?
~~socjalna

Post autor: ~~socjalna »

nie może , ponieważ nie przeprowadza wywiadów środowiskowych i nie wykonuje pracy pracownika socjalnego. Praca asystenta to prawie to samo co świadczenie usług opiekuńczych, tylko że nie pracuje fizycznie u tych rodzin a jedynie prowadzi nadzór, żeby np. było czysto, żeby był ugotowany obiad itp.
socjalnaLUB
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: socjalnaLUB »

a jak dzieci korzystają z dożywiania w szkole to jaki obiad? i jakie czysto, założenia pracy asystenta wskazują na inne działania.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
~socjalna M

Post autor: ~socjalna M »

Uważam, że dodatek jest stanowczo za mały i należy pojąć działania w tym kierunku aby uległ podwyższeniu. Nikt za nas tego nie zrobi. Jesteśmy grupą zawodową, która o nic nie walczy i na wszystko się godzi, mam tu na myśli zespoły interdyscyplinarne, które działają ale to my za wszystko odpowiadamy.
~asystent

Post autor: ~asystent »

Dla mnie to trochę śmieszne...dlaczego pracownik socjalny ma dostawać dodatek 250zł zł tak naprawdę za pracę która wynika z jego funkcji...przecież pracownik socjalny jest właśnie po to, aby przeprowadzać wywiady środowiskowe. To tak jak gdyby pielęgniarka żądała 250 zł dodatku za wykonanie zastrzyku choremu pacjentowi...
ODPOWIEDZ