prawo do doatku 250 zł

Wybrane tematy:
Kierownik chce mi zabrać dodatek wykształcenie pracownika socjalnego zarobki Dodatek dla asystenta Specjalista pracy socjalnej a dodatek
~Mela

prawo do doatku 250 zł

Post autor: ~Mela »

Czy osoba popracająca z urlopu wychowawczego ma prawo do dodatku 250,00zł?. Czy musi od dnowa przepracowac 5 lat?
~...........

Re: prawo do doatku 250 zł

Post autor: ~........... »

dodatke nie ma nic wspólnego z okresem zatrudnienia, to dotyczy nabycia uprawnien do urlopu dodatkowego
~Mela

Post autor: ~Mela »

no właśnie a prawo do urlopu dodatkowego należy się po powrocie z wychowawczego?
~~~gosiab

Post autor: ~~~gosiab »

Jestem pracownikiem socjalnym i wykonuję specjalistyczne usługi opiekuńcze, czyli pracę w terenie. Czy należy mi się ten dodatek?
~ja

Post autor: ~ja »

Ja nie mam nawet etatu pracownika socjalnego tylko etat opiekunki, a więc nie mam nawet dodatkowego urlopu.
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

gosiab
A robisz wywiady? Jeżeli nie-to jasna sprawa z dodatkiem i dodatkowym urlopem. Nie ma wywiadów - nie ma urlopu i dodatku.
ania
~~~gosiab

Post autor: ~~~gosiab »

wywiadów nie robię, ale za to co dzień jeżdżę w teren na 6 godzin, a ty zapewne tego nie robisz. Idziesz kiedy masz na to ochotę lub gdy musisz. Popracuj sobie codziennie przez 6 godzin z psychicznie chorymi i zobaczymy jak się będziesz czuła bez dodatku i urlopu.
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

Tu nie chodzi o obrażanie się na kogoś kto pracuje czy nie pracuje w terenie z chorymi psychicznie, ale o zapis w ustawie - dodatek przysługuje pracownikowi wykonującemu wywiady w środowisku. A tak na marginesie ja pracuję z chorymi psychicznie 8 godzin dziennie. Pozdrawiam.
ania
~Zoja

Post autor: ~Zoja »

Świadczę SUO,na podwórku podopiecznej biega wolno wielki pies mieszaniec wilka. Rodzina mimo przypomnień nie zabezpieczyła psa(nie uwiązała) Ja boję się tam wchodzić, a kierownik i pracownik socjalny twierdzą, że on pewnie nie jest grożny. Czy w takiej sytuacji mogę odmówić wejścia, pies to pies zwłaszcza kiedy jest duży. Co będzie kiedy on mnie zaatakuje? Z małymi psami miałam już do czynienia, ale skończyło się tylko na podartych spodniach.
~ola

Post autor: ~ola »

zgoś ten fakt do wójta lub burmistrza, może to nauczy pokory kierownika ops;
ODPOWIEDZ