do ~wwz - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 03 gru 2013, 12:32

proszę o pomoc SUO czy na podstawie zaświadczenia lekarskiego specjalisty można przyznać usługi specjalistyczne dziecku jeżeli pisze tylko że dziecko wymaga opieki osoby drugiej i rehabilitacji. nie ma stwierdzenie potrzeby usług specjalistycznych. Nadmieniam że uzyskanie zaświadczenia innego nie jest możliwe i lekarz twierdzi że pracownik wskazuje co opiekunka powinna robić i ile godzin, a nie lekarz.
~kis

Napisano: 03 gru 2013, 13:12

Zanim przejdę do próby odpowiedzi na powyższe pytanie to proszę mi powiedzieć ile dziecko ma lat?
~wwz

Napisano: 03 gru 2013, 13:16

12
~kis

Napisano: 03 gru 2013, 14:39

Czyli jest w wieku szkolnym, zapewne ma opinię Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej? może ma też orzeczoną niepełnosprawność przez Powiatowy Zespół ds. Orzekania?
Czy uczy się w szkole specjalnej czy może ma indywidualny tok nauczania w szkole bądż w domu ?
Powyższe jest ważne do wnikliwego rozpatrzenia tej sprawy.
W sprawach wątpliwych biorę pod uwagę jeszcze te orzeczenia, jakie są tam wskazania i z czego już dziecko korzysta.
Ponadto korzystam z doradztwa pracownika kontrolującego usługi z Wydziału i spisuje z rozmowy adnotację służbową która wpinam do dokumentacji.
I mając całość
Każda sprawa wymaga indywidualnego podejścia i rozpatrzenia dlatego trudno tu coś nie znając dogłębnie tematu- doradzać.
Ten temat już poruszałaś na forum jako Zosia i rozumiem, że lekarz nie zechciał uzupełnić swojego zaświadczenia.
~wwz

Napisano: 03 gru 2013, 14:42

Ktoś mi przeszkodził.... i mając całość dokumentacji podejmuje decyzję.
~wwz

Napisano: 03 gru 2013, 15:32

dziękuję
~kis

Napisano: 03 gru 2013, 16:09

czy możesz dać swojego e-maila?
~kis

Napisano: 03 gru 2013, 16:20

jezdem zas juz
~wwz

Napisano: 03 gru 2013, 16:21

jeszcze raz proszę
~kis

Napisano: 03 gru 2013, 16:22

Ja ci dam pisać w godzinach pracy lobuzie :D
~A.D.

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem