KONTRAKT sOCJALNY część I B, proszę o pomoc - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 03 gru 2013, 22:40

podpisałam kontrakt z klientem w spr. zarejestrowania się w urzędzie pracy jako bezrobotny, chodzi mi o cz. II pkt 4 i pkt 6, co tutaj należy wpisać, może ktoś pomoże, to mój drugi kontrakt, nie mam się na czym wzorować. Dziękuje za pomoc.
~Ania

Napisano: 03 gru 2013, 23:08

Jeśli celem kontraktu było zarejestrowanie się w PUP to powinnaś podpisać część A, z wypowiedzi wnioskuje, że podpisałaś część B, która dotyczy osób w szczególnej sytuacji na rynku pracy. Najlepiej podpisz jeszcze raz właściwy kontrakt...
~many

Napisano: 03 gru 2013, 23:28

taki sam w tej samej sprawie podpisała koleżanka, nie może tak zostać? Bo już jest podpisany, a chciałam sobie uzupełnić te punkty, proszę jeszcze o pomoc.
~Ania

Napisano: 03 gru 2013, 23:30

Myślę, że ~many ma rację. Ale zawsze możesz zapytać koleżanki, co wpisała w tych punktach.
~betta

Napisano: 03 gru 2013, 23:34

betta dzięki za odpowiedź, ale tam nic nie jest napisane, jest to bardzo skromny kontrakt, może podpowiesz, proszę, to będę wiedzieć na przyszłość.
~Ania

Napisano: 04 gru 2013, 0:04

no dobra, nie bądźmy drobiazgowi ;)) chodzi Ci zapewne o cz. I i pkt. 4 i 6
Poczytaj, może skorzystasz więcej niż z mojej opowieści:
https://samorzad.infor.pl/temat_dnia/art ... anach.html#
~betta

Napisano: 04 gru 2013, 0:56

Ja bede obstawal przy swoim, mysle, ze prosciej podpisac nowy kontrakt niz ten wypelniac na sztuke. No chyba, ze z podpisaniem jest problem?
~many

Napisano: 04 gru 2013, 1:05

Wiesz, chodzi też o zachowanie twarzy. Czasem lepiej odpuścić formalizm, niech klient ma szacunek do pracownika. Obydwu to wyjdzie na dobre.
Ale co do błędu, masz rację. Powinien być wzór A.
~betta

Napisano: 04 gru 2013, 9:21

cz II pkt. 4 - na podstawie historii bezrobocia z PUP / wydruk/ opisujemy od kiedy jest bezrobotny, jakie miał przerwy, kiedy był aktywizowany lub czy brał udział w szkoleniach lub czy otrzymywał oferty pracy.
pkt. 6 - krótko, czy aktywizacja zawodowa, lub szkolenia odniosły skutek, czy skorzystał z proponowanych ofert pracy itp.
Myślę jednak, ze tak jak piszą wyżej, skoro nie jest bezrobotny to część A.
Tam najtrudniej iść naprzód, skąd już wszyscy wracają.
socjalnaLUB
Praktykant
Od: 24 lip 2012, 21:39
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2013, 12:22

~SZPERACZ

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x