Do Zoska
Re: Do Zoska
Witam. Przepraszam że dopiero teraz ale wcześniej nie mogłam. Odpowiadając na pytanie to zawiadomienia o zwołaniu grupy musza być udokumentowane czyli albo pisemnie albo poprzez pocztę elektorniczną. Ja osobiście robię tak, ze dzwonię i telefonicznie umawiam się z przedatwicielami danych instytucji a póxniej podpisują mi wezwanie lub wysyłam im meila i drukuję go. Jeżeli chodzi o ofiary i sprawcóe to tylko i wyłacnzie pisemnie za potwierdzneiem odbioru.
dzieki za informacje.
a masz może wzór wezwania dla sprawcy przemocy i ofiary mogabyś mi przesłać?
a masz może wzór wezwania dla sprawcy przemocy i ofiary mogabyś mi przesłać?
jeszcze jedno pytanie gdzie Ty te wszystkie pisma rejestrujesz, masz oddzielny dziennik korespondencyjny ?
Tak, mam oddzielny dziennik.
A ponizej wklejam ci wezwanie dla sprawcy. Odpowiednio przerabiam go dla ofiary ale zamianst wezwania pisze zaproszenie i w tekście też odpowiednio zmieniam
Pan/Pani
…...............................................
zam............................................
…................................................
WEZWANIE
Działając na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 września 2011 r.
(Dz.U 209,poz.1245) w sprawie procedury „Niebieskie Karty” w związku z podejrzeniem faktu stosowania przez Pana/Panią przemocy wobec Pana/Pani …...................................................................wzywam Pana/Panią do stawienia się w dniu ….....................................w …..............................................................................................................
o godz. …...................na spotkanie grupy roboczej zespołu interdyscyplinarnego w celu podjęcia działań zmierzających do zweryfikowania pozyskanych informacji oraz ewentualnego zaproponowania Panu/Pani podjęcia współpracy prowadzącej do zmiany Państwa sytuacji rodzinnej.
A ponizej wklejam ci wezwanie dla sprawcy. Odpowiednio przerabiam go dla ofiary ale zamianst wezwania pisze zaproszenie i w tekście też odpowiednio zmieniam
Pan/Pani
…...............................................
zam............................................
…................................................
WEZWANIE
Działając na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 września 2011 r.
(Dz.U 209,poz.1245) w sprawie procedury „Niebieskie Karty” w związku z podejrzeniem faktu stosowania przez Pana/Panią przemocy wobec Pana/Pani …...................................................................wzywam Pana/Panią do stawienia się w dniu ….....................................w …..............................................................................................................
o godz. …...................na spotkanie grupy roboczej zespołu interdyscyplinarnego w celu podjęcia działań zmierzających do zweryfikowania pozyskanych informacji oraz ewentualnego zaproponowania Panu/Pani podjęcia współpracy prowadzącej do zmiany Państwa sytuacji rodzinnej.
Dziekuje bardzo. Widze ze masz już wszystko opanowane ja mam jeszcze tyle do zrobienia 

Pani Zosiu bardzo proszę o wsparcie bo dopiero zaczynam w prowadzeniu NK. Jak wygląda dokumentacja Zespołu od chwili wpłynięcia. Jakie są wymagane dokumenty i jak to ma się co do dat.
Oprócz Do Zoska - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
zawiadomienie
Skład grupy roboczej - pytania ?
Ucieczka z domu a NK
?
czy powiadamiać prokuraturę?
koszty zespołów interdyscyplinarnych
Pieczątka
Prokuratura odmawia wszczęcia postępowania
przemoc wobec dzieci PILNE
NK a podejmowanie kolejnech kroki
Pozew o rozwód