Do Zoska

Wybrane tematy:
studia praca socjalna ustawa o przeciwdziałaniu przemocy wniosek do ZK Co powinna zrobić szkoła??? Procedura niebieskiej karty - prawa i obowiązki Ankieta Asystent Rodziny
ODPOWIEDZ
~Mariolka

Do Zoska

Post autor: ~Mariolka »

Witaj Zoska mam pytanie do Ciebie jak zwołujesz grupe roboczą pisemnie, telefonicznie? Gdzieś to odnotowujesz ze akurat tą konkretną sprawą zajmuje się ta grupa robocza?jak to wygląda w papierach?
~Zoska

Re: Do Zoska

Post autor: ~Zoska »

Witam. Przepraszam że dopiero teraz ale wcześniej nie mogłam. Odpowiadając na pytanie to zawiadomienia o zwołaniu grupy musza być udokumentowane czyli albo pisemnie albo poprzez pocztę elektorniczną. Ja osobiście robię tak, ze dzwonię i telefonicznie umawiam się z przedatwicielami danych instytucji a póxniej podpisują mi wezwanie lub wysyłam im meila i drukuję go. Jeżeli chodzi o ofiary i sprawcóe to tylko i wyłacnzie pisemnie za potwierdzneiem odbioru.
~Mariolka

dzieki za informacje.
a masz może wzór wezwania dla sprawcy przemocy i ofiary mogabyś mi przesłać?
~Mariolka

jeszcze jedno pytanie gdzie Ty te wszystkie pisma rejestrujesz, masz oddzielny dziennik korespondencyjny ?
~Zośka

Post autor: ~Zośka »

Tak, mam oddzielny dziennik.
A ponizej wklejam ci wezwanie dla sprawcy. Odpowiednio przerabiam go dla ofiary ale zamianst wezwania pisze zaproszenie i w tekście też odpowiednio zmieniam

Pan/Pani

…...............................................

zam............................................

…................................................

WEZWANIE

Działając na podstawie Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 września 2011 r.
(Dz.U 209,poz.1245) w sprawie procedury „Niebieskie Karty” w związku z podejrzeniem faktu stosowania przez Pana/Panią przemocy wobec Pana/Pani …...................................................................wzywam Pana/Panią do stawienia się w dniu ….....................................w …..............................................................................................................
o godz. …...................na spotkanie grupy roboczej zespołu interdyscyplinarnego w celu podjęcia działań zmierzających do zweryfikowania pozyskanych informacji oraz ewentualnego zaproponowania Panu/Pani podjęcia współpracy prowadzącej do zmiany Państwa sytuacji rodzinnej.
~Mariolka

Dziekuje bardzo. Widze ze masz już wszystko opanowane ja mam jeszcze tyle do zrobienia :(
~ola

Post autor: ~ola »

Pani Zosiu bardzo proszę o wsparcie bo dopiero zaczynam w prowadzeniu NK. Jak wygląda dokumentacja Zespołu od chwili wpłynięcia. Jakie są wymagane dokumenty i jak to ma się co do dat.
ODPOWIEDZ