Kiniutek8 pisze: ↑09 paź 2024, 10:54
dolga pisze: ↑08 paź 2024, 16:02
monia77 pisze: ↑27 wrz 2024, 12:47
Można zakupić sprzęt komputerowy, licencję do programu dla ZI, ekspres do kawy, biurko, szafki, poczęstunek podczas posiedzeń ZI dla jej członków, koszty korespondencji, dodatki specjalne dla ZI, dodatki motywacyjne dla przewodniczącego ZI, nie dla członków grup diagnostyczno-pomocowych
Ja dostałam pisemną odpowiedź z urzędu wojewódzkiego, że dodatków nie można pracownikom wypłacić, gdzie wcześniej telefonicznie Pani mówiła, ze jak najbardziej.
Możesz wrzucić to pismo gdzie jest napisane że nie można?
Nie mogę dodać pliku jednak wstawiam fragment odpowiedzi na moje pismo, dodam, że pytanie dotyczyło dodatków dla pracowników OPS i jest to województwo mazowieckie:
"Jednocześnie należy pamiętać, że zgodnie z art 9a ust 13 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu przemocy domowej członkowie zespołu interdyscyplinarnego oraz grup diagnostyczno-pomocowych wykonują zadania w ramach obowiązków służbowych lub zawodowych. W związku z powyższym nie można uznać za właściwe wykorzystanie przyznanych środków na dodatki specjalne dla członków zespołu interdyscyplinarnego lub grupy diagnostyczno-pomocowej"