Witam
Moja mama przebywa w dps, mops chce przeprowadzic wywiad, rzecz w tym ze moje dochody sa bardzo zroznicowane.
Czy wvrazie jesli przekrocze magiczny prog a odmowie podpisania umowy ale bede wplacac dobrowolnie kwoty od 50-300 zl to mops moze wyciagnac wobec mnie jakies konsekwencje?
Dziekuje bardzo ze udzielenie odpowiedzi i wskazowek
Dobrowolna alimentacja
Re: Dobrowolna alimentacja
Tak ,OPS może wystąpic o zwrot poniesionych kosztów do urzedu skarbowego,może Pani co miesiąc podpisywac umowę,potem aneksy do umowy,jeżeli Pani dochód sie zminia,a jezeli Pani nie przekracza ,moze Pani w wywiadzie środowiskowym uwzględnic chęc ponoszenia odpłatności na okresloną kwote i na jakiś czas ma Pani spokój,powiedzmy 6 miesięcy:)
A gdybym miala sadownie przyznane alimenty na mame to tez mops moze zadac zwrotu zaplaconych kosztow pobytu????? Przeciez to sad wtedy bada moja sytuacje. Co wtedy z wywiadami??
Nie mam czasu co miesiac podpisywac umow i jeszcze aneksow do nich.
Nie rozumiem tez dlaczego mops mialby dochodzic zwrotu za pobyt, przeciez place dobrowolne alimenty, to to sie wcale nie liczy?
Nie mam czasu co miesiac podpisywac umow i jeszcze aneksow do nich.
Nie rozumiem tez dlaczego mops mialby dochodzic zwrotu za pobyt, przeciez place dobrowolne alimenty, to to sie wcale nie liczy?

Alimenty róznych wpłat będą dochodem mamy, wiec najlepiej podpisac z ops umowe na stałą kwote
Wlasnie nie chce podpisywac na pewna kwota bo sama nie wiem czy nie zostane na lodzie
Z drugiej strony wolalabym sadowe alimenty niz co pol roczne wywiady!
Z drugiej strony wolalabym sadowe alimenty niz co pol roczne wywiady!
Osoba zobowiązana do wnoszenia opłaty za pobyt w DPS z art. 61 ust.1 pkt.2 - zstępna, odmawia podpisania umowy w trybie art.103 ust.2. Czy istnieje możliwość i w jaki sposób (chronologicznie) możemy z programu pomost std wydać decyzję o zobowiązaniu osoby ( zstępnej) do zwrotu opłaty zastępczo wniesionej przez gminę na DPS podopiecznego?
Oprócz Dobrowolna alimentacja - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
małżeństwo w DPS a depozyt
Pomóżcie!!!Liczyć odsetki czy nie?
POSZUKIWANIE MIEJSCA W DPS DLA CHŁOPCA
odpłatność za pobyt matki w DPS
Umieszczenie a sondA
odmowa dps
skierowanie do dps
Brak zgody na odpłatność
wywiad alimentacyjny za granicą
śmierć pensjonariusza
leki w Dps
Robienie odpłatności