Dochód - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 03 paź 2014, 8:37

Mam pytanie odnośnie dochodu, Pan składa wniosek w październiku, wiec biore pod uwage dochód z miesiecy wrzesien, sierpień, lipiec. Pan w miesiącach sierpiniu i wrzesniu dostał zasiłek stały, wiec je wliczam, a w lipcu nie dostał nic. Tylko jak sie tez okazuje Pan w miesiacu wrzesniu dostał wyrównanie za okres od kwietnia do lipca. Co teraz robic? czy mam wliczac wyrównanie czy tez nie i wziac tylko faktyczny zasilek staly?? Prosze o interpretacje.
nowa30

Napisano: 03 paź 2014, 8:52

wliczać
maki

Napisano: 03 paź 2014, 8:57

No ale czy to wyrównanie nie jest traktowane jako jednorazowe swiadczenie?
nowa30

Napisano: 03 paź 2014, 9:53

ja biorę dochód faktycznie uzyskany w 3 ostatnich miesiącach i nie wnikam z jakiego okresu on jest, tak jest prościej
slapi

Napisano: 03 paź 2014, 10:57

Wiem o co chodzi, tez myslalam aby tak zrobic, ale dostalam informacje od osoby, ze tez uwzglednili to w dochodzie, ale nie dotyczylo to dodatkow, a potem sie okazało ze jednak tego sie nie uwzglednia, wiec zastanawiam sie jak jest u nas, bo w ustawie nie ma o tym ani słowa, jedynie słowo o jednorazowych swiadczeniach wiec czy ta kwote traktowac w ten sposob?? bo wtedy sie nie nalezy brak tego pod uwage.
nowa30

Napisano: 03 paź 2014, 13:11

ale to wyrównanie dotyczy zasiłku stałego? jeżeli tak to liczyć jak najbardziej. zasiłek stały jest dochodem
slapi

Napisano: 06 paź 2014, 8:14

Tak tak wyrównanie jest zasiłkiem stalym.
nowa30

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x