Witam wszystkie Panie.
Proszę o informację w sprawie zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego. Może panikuję ale upłynęło mi już 6 miesięcy otrzymywania zasiłku macierzyńskiego który dostawałam w wysokości 80% podstawy. Prowadzę działalność gospodarczą a moimi sprawami z ZUSem zajmowała się księgowa z którą niestety nie mam już kontaktu. Jest już 28 paź. a wciąż nie otrzymałam kolejnej wpłaty, w związku z czym zaczynam się bać że moja księgowa coś nabroiła planowała zrobić coś później lub coś takiego i dlatego chciałam się dowiedzieć czy w związku z tym że wcześniej otrzymywałam 80%(bo to akurat wiem) dalej będę otrzymywać pieniądze? Czy już wszystkie papiery zostały złożone? Czy w przypadku nieprzesłania wszystkich papierów związanych ze wszystkimi urlopami była taka opcja żebym dostawała tylko 80% przez pół roku a teraz nic? Czytałam w różnych artykułach że po przesłaniu wszystkich papierów na 3 urlopy odrazu dostaje się 80% tak jak ja dostawałam przez cały rok jednak artykuły te nie są przekonujące. Tak jak napisałam niestety mój kontakt z księgową którą prowadziła moją sprawę musiał się zakończyć z powodu choroby więc co za tym idzie nie mogę się tego dowiedzieć od niej. Proszę pomóżcie. Gdybym napisała coś niezrozumiale piszcie
Pozdrawiam
Kasia