zasiłek macierzyński - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 wrz 2014, 15:27

Cześć,
Powiedzcie mi, czy zasiłek rodzinny oraz macierzyński wliczamy brutto do dochodów?

Dzięki za podpowiedź :)
dodka

Napisano: 01 paź 2014, 13:38

Ojej, znowu... Skąd pomysł, żeby nie wliczać zasiłku rodzinnego? Wliczamy i zasiłek rodzinny, i macierzyński (brutto).
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 03 paź 2014, 11:12

Pomysłu, żeby nie wliczać nie było, wliczamy,
upewniałam się czy brutto.
Wielkie dzięki za potwierdzenie :)
dodka

Napisano: 28 paź 2014, 23:36

Witam wszystkie Panie.
Proszę o informację w sprawie zasiłku macierzyńskiego, dodatkowego i rodzicielskiego. Może panikuję ale upłynęło mi już 6 miesięcy otrzymywania zasiłku macierzyńskiego który dostawałam w wysokości 80% podstawy. Prowadzę działalność gospodarczą a moimi sprawami z ZUSem zajmowała się księgowa z którą niestety nie mam już kontaktu. Jest już 28 paź. a wciąż nie otrzymałam kolejnej wpłaty, w związku z czym zaczynam się bać że moja księgowa coś nabroiła planowała zrobić coś później lub coś takiego i dlatego chciałam się dowiedzieć czy w związku z tym że wcześniej otrzymywałam 80%(bo to akurat wiem) dalej będę otrzymywać pieniądze? Czy już wszystkie papiery zostały złożone? Czy w przypadku nieprzesłania wszystkich papierów związanych ze wszystkimi urlopami była taka opcja żebym dostawała tylko 80% przez pół roku a teraz nic? Czytałam w różnych artykułach że po przesłaniu wszystkich papierów na 3 urlopy odrazu dostaje się 80% tak jak ja dostawałam przez cały rok jednak artykuły te nie są przekonujące. Tak jak napisałam niestety mój kontakt z księgową którą prowadziła moją sprawę musiał się zakończyć z powodu choroby więc co za tym idzie nie mogę się tego dowiedzieć od niej. Proszę pomóżcie. Gdybym napisała coś niezrozumiale piszcie ;)
Pozdrawiam
Kasia
Kasia2233

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x