Dochód - Stypendia

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 02 lis 2016, 8:21

Czy przeliczacie dochód rodziny po zmianie kwoty rodzinnego ???
Stypendia

Napisano: 02 lis 2016, 11:03

Tak, ponieważ może wpłynąć na zmianę decyzji
ulala 1213

Napisano: 02 lis 2016, 11:04

Nie przeliczam teraz bo dec. mam wydane z data 28. 10.16. Będe przliczac od stycznia jak bede robic przedłużenie dec na okes od stycznia do czerwca.
onaaa

Napisano: 02 lis 2016, 17:53

Ja przeliczam mam dużo osób które na styk mi się zakwalifikowały nie mam zamiaru robić nienależnie pobranych tym bardziej że wiem o zmianie wysokości zasiłków rodzinnych + dodatku do dla dzieci dojeżdżających do szkół przecież wpływa na wysokość dochodu.
ulala 1213

Napisano: 07 lis 2016, 14:22

Powołujesz się na jakiś artykuł,czy robisz tylko notatkę i przeliczasz sobie rodzinne w grudniu za listopad. Jeżeli przekroczy dochód to wydajesz decyzję odmowną od grudnia?
aneta24112015

Napisano: 09 lis 2016, 8:57

Wypowiedzcie się proszę na ten temat bo też mam jedną rodzinę, która utrzymuje się tylko z gospodarstwa rolnego i po otrzymaniu w listopadzie nowego wyższego rodzinnego od grudnia nie będą mi się łapać. Nie wiem co z tym zrobić :cry: :cry:
Emk@

Napisano: 09 lis 2016, 12:01

Ja jak przeliczam dochód w grudniu za listopad to robię analizę dochodu (w formie notatki) i jak ktoś mi przekroczy to decyzje uchylam w grudniu
ulala1213

Napisano: 09 lis 2016, 12:29

W listopadzie robię decyzje przyznające stypendium m.in. od września do grudnia i w grudniu jest wypłata jednorazowa za ten okres więc nie wiem czy w grudniu zdążę uchylić decyzję przed wypłaceniem środków, a z drugiej strony wydając decyzje w listopadzie nie mogę w niej odmówić prawa do stypendium od grudnia... no i zonk, nie wiem co z tym zrobić. Doradźcie proszę.
Emk@

Napisano: 09 lis 2016, 12:36

Ja tez tak mam wydałam już decyzję tj. listopad;) ale w grudniu wiem jaka była wyplata zasiłków w listopadzie u nas są wypłacane koniec listopada i nawet z datą 02.12. uchylę co do wypłat ja robię w połowie grudnia celowo z powodu zmian zasiłków później nie zabiorę ludziom środków. Ustal kiedy będzie wypłata stypendium i musisz potraktować ta sprawę jako priorytet ;( innego wyjścia ja nie widzę :(
ulala1213

Napisano: 09 lis 2016, 12:46

ulala1213 pisze:Ja jak przeliczam dochód w grudniu za listopad to robię analizę dochodu (w formie notatki) i jak ktoś mi przekroczy to decyzje uchylam w grudniu
w sumie dobre rozwiązanie, tylko uchylenie decyzji i co dalej?
np.zaplanujecie podział dotacji (środki dotacji 80% i własne 20%)
a tu nagle w paru przypadkach będzie uchylenie i od grudnia nie będzie się należało.
Co zrobicie z tymi pieniędzmi? Wydacie je na innych uczniów czy zwrot do województwa i wytłumaczenie.???
zdziwiony1

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x