wszystko na piechotę - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 27 paź 2016, 18:46

witam
potrzebuję pomocy od tych co robią stypendia "ręcznie"
co prawda mam program, ale nie wiem jak z niego dobrze korzystać, poza tym już raczej nie zdążę tego wszystkiego wprowadzić.
Po wydaniu decyzji - jak później robicie rozliczenia faktur? Na kartce, w tabelce???
Co z listą wypłat dla księgowej? Ręcznie robicie tabelkę i wklepujecie nr konta i należne do wypłacenia kwoty drukujecie i wręczacie księgowej???
pomóżcie, bo jak nie wy to chyba nikt mi nie pomoże.
pomocy

Napisano: 28 paź 2016, 7:42

ja opisuję faktury tak:"Zgodnie z decyzją Wójta Gminy X z dnia 04.11.2015 r. nr:....przyznającą stypendium szkolne dla ucznia x w wysokości x zł miesięcznie na okres ...., dostarczono dowody zakupu na kwotę ... zł tj.:
1) Rachunek nr z dnia ....na kwotę .... zł
2) rachunek nr ... dnia ... na kwotę 100 zł

Przyznano: zł
Do wypłaty: zł
Do rozliczenia zostało: zł
Gietrzwałd, dnia r.
wypłata na konto/kasa"

Do tego opisu dołączam faktury i przekazuję do księgowości, sobie robię ksero faktur i dołączam do decyzji. Wcześniej daję koleżance listę osób z nr konta tj. kseruje pierwszą strunę wniosku z tym numerem.Ona większość i tak tych nr ma bo przesyła im świadczenia rodzinne.
Mam tabelę i tam piszę kwoty ile przyznano, na ile się rozliczył i ile pozostało do rozliczenia.Jak rozliczy się to piszę: rozliczono w całości. Wniosków zazwyczaj mam ponad 100 więc taki sposób jak dla mnie jest ok, chociaż fakt faktem trochę pracochłonny, ale jakoś daję radę ;)
agagra

Napisano: 28 paź 2016, 9:51

ja również robię wszystko na piechotę
wnioski rejestruję w dzienniku korespondencyjnym, w nim później wpisuję sobie daty rozliczenia, rozliczone kwoty i co rozliczono w ramach stypendium
rejestr przenoszę sobie też do exela i tam też wpisuję kwoty rozliczeń
w exelu robię też listy wypłat - my wypłacamy albo na rachunek osobisty albo przez listonosza, więc robię od razu listy na kilka rejonów pocztowych
do opisywania faktur mam kilka pieczątek
faktury trzymam u siebie i nie oddaję do księgowości

do tej pory zawsze miałam 400 wniosków, w tym roku 300
xyz@

Napisano: 08 lis 2016, 0:45

Z ciekawosci jakej firmy macie programy, ze nei ogarniacie...???
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 08 lis 2016, 17:39

naitsyrk85 pisze:Z ciekawosci jakej firmy macie programy, ze nei ogarniacie...???
sygnity, ale ze stypendiami to po raz pierwszy mam styczność. Szata graficzna, wielość zakładek przeraża.Mam wiele wątpliwości, z natury "technicznej" i podczas wprowadzania wniosku nikt mi nie pomoże, by dobrze odznaczyć, bo nikt się tym nie zajmował a tym bardziej programem.
Dla kogoś kto w tym siedzi to może i zabawne, bo robić to "ręcznie" to udręka, ale mi wcale nie jest do śmiechu.
pozdrawiam
Gość

Napisano: 08 lis 2016, 18:23

Ze stypendiami jest ten problem, że nie ma konkretnych przepisów i wytycznych jak taki program powinien wyglądac, kazda gmina podejmuje uchwałę, w kazdej jest zapisane coś innego ciężko to wszystko przeniesc do systemu aby było prosto i przejrzyście. Nie ma konkretnego wzoru wniosku, każdy OPS rpowadzi to trochę inaczej, stąd też trudności z łatwym w obsłudze programem,
Moduł ST, będzie przepisany na nowo, liczę że zrobią to przejrzyściej, bo osobie zajmującej się stypendiami też ciez ko się połapać w tym module...
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 kwie 2018, 10:40

Witam dostaliśmy stypendium nie wiem co robić i jak, czy ktoś mógłby mi pomóc, o programie mogę zapomnieć, wspominacie coś o exelu, przesłał by mi ktoś jakieś szablony, [email protected] byłabym wdzięczna.
jako.82
Stażysta
Od: 28 cze 2017, 14:11
Zajmuję się: pracą

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x