Dochód do aktualizacji stypendium - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 27 maja 2022, 11:16

Dzień dobry,
proszę o podpowiedź, czy w przypadku kiedy zbieramy aktualizację do stypendium np. w maju i bierzemy dochody za miesiąc poprzedni czyli kwiecień i dana osoba otrzymała zasiłek chorobowy 20 marzec-13 kwiecień i następnie jeszcze w kwietniu 6 dni to traktujemy to jako dochód utracony, a faktycznie bierzemy dochód z miesiąca złożenia wniosku tj. maja?
CUS
Praktykant
Od: 27 maja 2022, 11:01
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 01 cze 2022, 11:33

Ja wydaję decyzje od września do grudnia i później zmieniam tę decyzję od stycznia do czerwca.Wysyłam wszystkim oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i przy okazji zadaję pytanie czy dochody i skład rodziny zmieniły się czy nie w porównaniu z dochodami z sierpnia. Jeżeli zaznaczy, że się zmieniły to wtedy drążę temat dalej tzn. od kiedy nastąpiła zmiana i wówczas proszę o dostarczenie dokumentów i mam jasny obraz od kiedy do kiedy przyznać lub odmówić przyznania stypendium.
Zasiłek chorobowy wg mnie, to nie jest utrata dochodu.
Może ktoś jeszcze się wypowie.
pozdrawiam
Aga65
Praktykant
Od: 22 wrz 2017, 7:41
Zajmuję się: oświata w gminie

Napisano: 01 cze 2022, 13:06

dziękuję za odpowiedź, wspomniany przeze mnie zasiłek chorobowy został wypłacony w marcu i za pierwszy okres i jeszcze za te dodatkowe 6 dni zmieścił się KRUS z wypłatą zasiłku w marcu, tak więc w marcu otrzymała osoba zasiłek i w marcu tez zakończył się, myślałam, że dochód ten można uznać za utracony
CUS
Praktykant
Od: 27 maja 2022, 11:01
Zajmuję się: pracownik socjalny

Napisano: 01 cze 2022, 13:45

Aga65 pisze:
01 cze 2022, 11:33
Ja wydaję decyzje od września do grudnia i później zmieniam tę decyzję od stycznia do czerwca.Wysyłam wszystkim oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji i przy okazji zadaję pytanie czy dochody i skład rodziny zmieniły się czy nie w porównaniu z dochodami z sierpnia. Jeżeli zaznaczy, że się zmieniły to wtedy drążę temat dalej tzn. od kiedy nastąpiła zmiana i wówczas proszę o dostarczenie dokumentów i mam jasny obraz od kiedy do kiedy przyznać lub odmówić przyznania stypendium.
Zasiłek chorobowy wg mnie, to nie jest utrata dochodu.
Może ktoś jeszcze się wypowie.
pozdrawiam
Ja robię tak samo :)
zolciutka
Praktykant
Od: 20 lip 2020, 10:31
Zajmuję się: stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x