Dochód - emerytura
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Dochód - emerytura
Hej, jak sobie radzicie w takiej sytuacji:
mam wniosek o DM, Pani nie ma nowej decyzji o waloryzacji z ZUS. My nie mamy podstawy, aby wnioskować do ZUS o wysokość świadczenia. Czy wystarczy pisemne oświadczenie tej Pani o dochodzie?
mam wniosek o DM, Pani nie ma nowej decyzji o waloryzacji z ZUS. My nie mamy podstawy, aby wnioskować do ZUS o wysokość świadczenia. Czy wystarczy pisemne oświadczenie tej Pani o dochodzie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, DM
- Kontakt:
Re: Dochód - emerytura
Dlaczego nie macie podstawy do wnioskowania do ZUS? wniosek o udostępnienie danych i piszesz czego chcesz od nich
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Nie jest to takie łatwe jak mówisz, mi z 5 razy ZUS odrzucił wniosek o udost. danych, powoływałem sie na KPA, RODO i ustawę o DM i za każdym razem "brak jest podstawy prawnej do udostępnienia żądanych danych"marzena123 pisze: 15 wrz 2023, 13:04 Dlaczego nie macie podstawy do wnioskowania do ZUS? wniosek o udostępnienie danych i piszesz czego chcesz od nich
-
- Referent
- Zajmuję się: dod.mieszkaniowe,stypendia szkolne, KDR
- Kontakt:
Przecież można wezwać osobę do dostarczenia z ZUS-u zaświadczenia o dochodach za 3 miesiące.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Nie ma podstawy prawnej dla DMmarzena123 pisze: 15 wrz 2023, 13:04 Dlaczego nie macie podstawy do wnioskowania do ZUS? wniosek o udostępnienie danych i piszesz czego chcesz od nich

-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
W odpowiedzi, ZUS kazał mi iść sobie na wywiad

-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
jest jedno skuteczne rozwiązanieW odpowiedzi, ZUS kazał mi iść sobie na wywiad![]()
wezwanie do uzupełnienia wniosku i tyle, Strona nie doniesie - wniosek bez rozpoznania lub odmowa
-
- VIP
- Kontakt:
Wyjątkowa sytuacja, Pan w szpitalu nieświadomy. Ale takich sytuacji ZUS nie przewidujebrodafix pisze: 26 wrz 2023, 11:59jest jedno skuteczne rozwiązanieW odpowiedzi, ZUS kazał mi iść sobie na wywiad![]()
wezwanie do uzupełnienia wniosku i tyle, Strona nie doniesie - wniosek bez rozpoznania lub odmowa

-
- Stażysta
- Zajmuję się: DM, KDR
- Kontakt:
A po prostu 7 k.p.a.? plus RODO, w związku z art.z art. 3 ust 3 u.d.m. U mnie przechodzi 

-
- VIP
- Kontakt:
Nie przeszło. Trzy razy próbowałam, odpisały 3 rózne oddziały i zawsze taka sama odpowiedź: brak podstawy prawnej.AgaSz pisze: 26 wrz 2023, 14:27 A po prostu 7 k.p.a.? plus RODO, w związku z art.z art. 3 ust 3 u.d.m. U mnie przechodzi![]()
Oprócz Dochód - emerytura - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dochód
Praca dorywcza.
czynsz wg. gminy w domu jednorodzinnym
Nadpłata z dodatku mieszkaniowego
Dodadek mieszkaniowy
brak zarządcy
Zawiadomnienie wywiad
Renta spłata
dochód z działalności -ryczałt 3%-prowadzonej od dnia 01.06.2023 r.
Stypendium staz
wydatki
Zmiana miejsca zamieszkania
właścicielka mieszkania wynajłł kobiecie część lokalu
POMÓŻCIE !!!! Żona nie podaje męża
dom
Prośba-Dodatek Uzupełniający