Dochód rodziny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 20 gru 2021, 0:29

Mam rodzinę: wdowa i 2 dzieci. Starsze z dzieci syn 10 grudnia 2020 staje się pełnoletni. Rodzina utrzymuje się z renty rodzinnej (na decyzji z 2020 renta rodzinna dzielona 3 osoby).
Z weryfikacji wychodzi mi dochód z 2020 r. u matki i dochód z 2020 u tego pełnoletniego syna.

Czy dobrze liczę dochód rodziny??
Dochód matki podzielić przez 12 m-cy + dochód syna przez 1 m-c = i ten dochód podzielić przez 3 osoby??

Przekracza i jest zł za zł a Pani bardzo konfliktowa, napewno będzie się odwoływać :(
raulin
Praktykant
Od: 09 lis 2020, 16:44
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 gru 2021, 10:15

Proszę o podpowiedź.
Czy dobrze liczę??

Czy najpierw dodać dochód matki i dochód syna. A potem podzielić przez 12 m-cy i przez 3 osoby????
raulin
Praktykant
Od: 09 lis 2020, 16:44
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 20 gru 2021, 11:02

Jeżeli synowi robisz uzyskanie za 1 miesiąc, to jednocześnie musisz zrobić matce utratę z jego części, bo inaczej wyjdzie mu podwójny dochód (u matki przykładowo miał 1000 zł miesięcznie, a ty do tego dodasz kolejny 1000 z uzyskania).

Dochód rodziny to suma dochodów członków rodziny, więc ja bym na Twoim miejscu zsumowała wszystko i podzieliła na 12.
(Syn moim zdaniem nie ma uzyskania, bo on miał tę rentę wcześniej, tylko odbierała matka z powodu niepełnoletności.)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem