Dochód uzyskany opinia w podręczniku - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 05 sie 2016, 10:43

Czekam, aż życzliwe duszki, które mi pomogą i powiedzą jak robią, podzielą się doświadczeniem, czy tak jak ministerstwo piszę, czy inaczej. Jednak żadnej pomocnej dłoni :/

Pan w maju idzie do pracy dochód za czerwiec i od lipca uchylenie - zawsze bez względu kiedy wypłaty dostaje (osiąga) -tak.
nowa 12345

Napisano: 05 sie 2016, 14:37

:(
asiiiiiiik12315

Napisano: 07 sie 2016, 11:51

:/
Życie zycie

Napisano: 08 sie 2016, 15:07

Dochód z uzysku bierzesz z miesiąca po miesiącu kiedy było uzyskanie. Samo uzyskanie to pojęcie względne. Jeżeli chodzi o pracę to uzyskaniem jest rozpoczęcie pracy a nie wypłata - fizyczne wykonywanie pracy.
Jezeli chodzi o świadczenie rodzicielskie to uzyskiem jest pobranie świadczenia, czyli nie decyzja, nie złozenie wniosku, tylko pierwsza wypłata, tzn. decyzja z marca, pierwsza wypłata w maju - bierzesz dochód z miesiąca następującego po maju (czerwiec)
Praca - czynność, pracę się wykonuje
świadczenie - jakaś kwota pieniędzy, względnie usługa itp.

Mam nadzieje, że w miarę jasno to opisałem :D
Piotr12345

Napisano: 08 sie 2016, 16:51

Trudno ci cokolwiek tłumaczyć jak ty nawet czytac nie potrafisz - jak krowie na rowie napisalo ministerstwo w podreczniku czym sie roznia zapisy dot uzyskania z zatrudnienia od zapisów o uzyskaniu św. rodzicielskiego, nawet przykład chyba jest, ale ty dalej swoje ze nie wiesz jak robić.
Po jaki ch ... d... zawracasz skoro nawet piszesz ze czytałas to co jest napisane w podrecznikiu - jak czytalas to stosuj a nie szukasz nie wiadomo czego
magdii

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x