Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
wysoczanka
Stażysta
Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
Kontakt:

Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy?

Post autor: wysoczanka »

Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Re: Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy?

Post autor: lusia&lusia »

wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
AnDk
Praktykant
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Post autor: AnDk »

wysoczanka pisze: 22 lip 2021, 12:44 Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
W mojej ocenie do dochodu należy zaliczyć środki uzyskane z tytułu zatrudnienia podczas pobytu w Areszcie. Natomiast środków otrzymanych z depozytu nie liczyłabym do dochodu.
:-)
VIP
Zajmuję się: DM, DE
Kontakt:

Post autor: :-) »

lusia&lusia pisze: 22 lip 2021, 13:27 wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...
Klara27
Starszy referent
Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
Kontakt:

Post autor: Klara27 »

:-) pisze:
lusia&lusia pisze: 22 lip 2021, 13:27 wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...
z tego co czytam, to osoba opuściła areszt i raczej gdzieś już mieszka skoro się ubiega o dm. Dla mnie istotna byłaby informacja czy dochód z tyt. wynagrodzenia za pracę w areszcie stanowiłby dochód opodatkowany. Jak tak to wliczyć go. A z żelaznej kasy to zależy od tego (chyba...) z jakiego źródła one tam są.
ODPOWIEDZ