Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy?
wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
W mojej ocenie do dochodu należy zaliczyć środki uzyskane z tytułu zatrudnienia podczas pobytu w Areszcie. Natomiast środków otrzymanych z depozytu nie liczyłabym do dochodu.wysoczanka pisze: 22 lip 2021, 12:44 Witam,
Czy bierzemy do dochodu pieniądze otrzymane po wyjściu z Aresztu Śledczego od kuratora, pieniądze otrzymane z "żelaznej kasy" i pieniądze za wykonaną pracę w Areszcie Śledczym? Będę wdzięczna za pomoc
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...lusia&lusia pisze: 22 lip 2021, 13:27 wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: DM/DE/Stypendia szkolne
- Kontakt:
z tego co czytam, to osoba opuściła areszt i raczej gdzieś już mieszka skoro się ubiega o dm. Dla mnie istotna byłaby informacja czy dochód z tyt. wynagrodzenia za pracę w areszcie stanowiłby dochód opodatkowany. Jak tak to wliczyć go. A z żelaznej kasy to zależy od tego (chyba...) z jakiego źródła one tam są.:-) pisze:przebywajacym w zakladzie karnym a tu ktos przebywa w areszcie a to roznica...lusia&lusia pisze: 22 lip 2021, 13:27 wydaje mi się biorąc na logikę ,skoro dodatek nie przysługuje osobom przebywającym w zakładzie karnym to i dochodu takiego brać nie powinno się
Oprócz Dochód z Aresztu Śledczego - bierzemy? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Dzialalnosc prosba o pomoc
posiadanie majątku, a dodatek
dobrowolne alimenty
obliczenie dochodu z emerytury
Czynsz i ryczałt
decyzja ANULOWANA w syst. sygnity
Potrącenie alimentacyjne a dochód
co w tej sytuacji
Świeżak - dochód od 1 lipca
Ulga na dzieci ze skarbówki
wyliczenie dm
zaświadczenie Zarządcy - wydatki co zaliczyć?
wyliczenie dodatku-proszę o pomoc
Zmiana wzoru wniosku o dodatek mieszkaniowy.
Dochód renty przy obliczaniu DM
Dochód - potrzebuje opinii