Dochód z gospodarstwa rolnego.

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
E-MILKA

Dochód z gospodarstwa rolnego.

Post autor: E-MILKA »

Czy ktoś z Was nie odlicza składek z KRUS-u bo uważa, że 250 zł to zryczałtowany dochód z hektarów?
E-MILKA

Re: Dochód z gospodarstwa rolnego.

Trochę osób tu zagląda ale nic nie pisze. Czy to znaczy, że każdy odlicza składki?
E-MILKA

To może inne pytanie. Wnioskodawca ma hektary i prowadzi działalność gosp. Mam kwotę dochodu i składki społeczne-"0" z US za poprzedni rok. Do tego zaświadczenie z KRUS-u o składkach zdrowotnych za poprzedni rok z takim opisem: "składki zdr. finansowane były ze środków publicznych" i nie ma żadnych kwot. Czy ktoś może mi wyjaśnić dlaczego tak wygląda zaświadczenie i jak tu odjąć składki zdrowotne?
jolka74

Post autor: jolka74 »

Czytając forum również szukałam informacji na temat odliczania składek KRUS, jedni odliczają, inni - nie. Ja nie odliczam.
A jeśli chodzi o zaświadczenie z KRUS-u to może człowiek ma mniej niż 6 ha przeliczeniowych i nie płaci składki zdrowotnej?
maagdalenaa848
Stażysta
Zajmuję się: Św/ śR
Kontakt:

Post autor: maagdalenaa848 »

Pracuje na Signity gdzie wpisujecie te opłaty kwartalne z gospodarstwa rolnego ? z gory dziekuje za odpoweidz
Alexxxx
Praktykant
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Post autor: Alexxxx »

Witam. Niedawno dzwoniłam do KRUS jak jest ze składkami zdrowotnymi i faktycznie składkę zdrowotną do 6 ha opłaca Skarb Państwa. U nas odliczamy 1/3 składki KRUS tylko za właścicieli gospodarstwa.
Tylko pojawia się problem jak na odcinku KRUS widnieją 2 osoby a na nakazie lub na zaświadczeniu jest jedna np. sam Mąż wtedy przyjmujemy ze to on jest właścicielem gospodarstwa a żona tzw. domownikiem.
maagdalenaa848
Stażysta
Zajmuję się: Św/ śR
Kontakt:

Post autor: maagdalenaa848 »

maagdalenaa848 pisze: 21 wrz 2020, 14:36 Pracuje na Signity gdzie wpisujecie te opłaty kwartalne z gospodarstwa rolnego ? z gory dziekuje za odpoweidz
NIKT NIC???
ODPOWIEDZ