Rezygnacja

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
KDR 2015

Rezygnacja

Post autor: KDR 2015 »

Mam pytanie, co w sytuacji gdy wnioskodawca rezygnuje ze stypendium na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną nie podając powodu rezygnacji?jaką decyzje wtedy wydajemy???bardzo proszę o pomoc
KDR 2015

Re: Rezygnacja

Może ktoś jednak pomoże?
KDR 2015

Bardzo proszę o jakąś rade w tej sprawie..wspomnę jeszcze że w oświadczeniu wnioskodawca zaznacza z jakiego okresu rezygnuje w tej sytuacji od stycznia do czerwca
mago

Post autor: mago »

art.90o ust.4 ustawy o systemie oświaty nakazuje cofnięcie prawa do stypendium. Ja tak zrobiłam.
KDR 2015

Dziękuje bardzo za odpowiedz:)...tylko zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz bo przy decyzji cofającej muszą być podana informacja o ustaniu przyczyn, które stanowiły podstawę do przyznania stypendium, a przy rezygnacji rodzice poprostu nie podają powodu z jakiego rezygnują
mago

Post autor: mago »

Rodzic może np. napisać: w związku z brakiem możliwości zebrania f-r.
paulana

Post autor: paulana »

cofnięcie albo wstrzymanie, a powód- rezygnacja Strony, ja bym tak napisała
Julia77

Post autor: Julia77 »

Zależy jak wystawiłaś pierwszą decyzję, jak tylko od września do grudnia, to nie potrzeba wystawiać żadnej decyzji.
KDR 2015

Od września do grudnia wystawiałam decyzje...w takim razie dziękuje bardzo za pomoc:)
ODPOWIEDZ