oko12 pisze:Ja też utracałam dochód z zagranicy, traktowałam to jako utratę zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej.
Tom. pisze:ale co ma kurde opodatkowanie do dochodu utraconego?
dochód zagraniczny jeśli pochodził z tytułu zatrudnienia to moze podlegać utracie niezależnie czy jest opodatkowany czy nie...
oko12 pisze:No ja się nie zgodzę, że nie podlegają utracie. W katalogu dochodów nieopodatkowanych jest też świadczenie rodzicielskie, czy stypendium unijne, które też utracamy bo są w katalogu dochodów utraconych.
czy dochód z zagranicy to nie jest dochód z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej???Avidrock pisze:Właśnie utracamy bo są w katalogu dochodów utraconych. Jeżeli chodzi o dochód uzyskiwany poza RP to nie znajdziemy go w katalogu dochodów utraconych.oko12 pisze:No ja się nie zgodzę, że nie podlegają utracie. W katalogu dochodów nieopodatkowanych jest też świadczenie rodzicielskie, czy stypendium unijne, które też utracamy bo są w katalogu dochodów utraconych.
oko12 pisze:czy dochód z zagranicy to nie jest dochód z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej???Avidrock pisze:Właśnie utracamy bo są w katalogu dochodów utraconych. Jeżeli chodzi o dochód uzyskiwany poza RP to nie znajdziemy go w katalogu dochodów utraconych.oko12 pisze:No ja się nie zgodzę, że nie podlegają utracie. W katalogu dochodów nieopodatkowanych jest też świadczenie rodzicielskie, czy stypendium unijne, które też utracamy bo są w katalogu dochodów utraconych.
Jeśli nie to czym jest ten dochód? Bo chyba był tam zatrudniony na umowę o pracę lub inną, hmm?