Dochód. Mam sytuację, że Pani złożyła w maju wniosek na dodatek m. i jednoczesnie na zasiłek rodzinny, po rozpatrzeniu wniosku na zasiłek zostało jej przyznane rodzinne od maja, ale za maj bd wypłacone w czerwcu, czy zatem mam doliczyć ten dochód do ostatnich 3 miesięcy ( wg jak złożone w maju to te ostatnie trzy miechy to luty, marzec, kwiecień? czy marzec, kwiecień maj ? )
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."
Dziwne, że pytasz, za jakie miesiące liczyć dochód. Sama o tym decydujesz?? Wybierasz te, które Ci bardziej pasują, czy jak? Jeżeli wniosek złożono w maju to nie można zrobić inaczej, niż uwzględnić dochody za II, III, IV. Majowych dochodów nie liczymy, a tym bardziej czerwcowych!
Dodam też, że o dochodach we wniosku nie powinien decydować pracownik, lecz wnioskodawca. Dopisałabyś dochody we wniosku bez wiedzy wnioskodawcy?
nie o to mi chodziło, ze bym dopisała, tylko bym jej zwróciła uwagę, ( skoro wiem o dochodach, to chyba trzeba jej przypomnieć ) i po prostu nie doczytałam w ustawie zdania "poprzedzających ... datę złożenia wniosku.." stąd moje pytanie, które to są te 3 miesiące ale już wszystko wiem, wiec spokojnie
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."