dochody za usługi specjalistyczne
dochody za usługi specjalistyczne
Mamy zapowiedzianą kontrolę z UW i dopiero się zorientowałam, że nie zostały odprowadzone do budżetu państwa dochody za odpłatność za specjalistyczne usługi opiekuńcze za rok 2015. Teraz trzeba je odprowadzić wraz z odsetkami.
Czy ktoś może mi powiedzieć jaki zastosować paragraf wydatkowy. Proszę o pomoc !!!
Czy ktoś może mi powiedzieć jaki zastosować paragraf wydatkowy. Proszę o pomoc !!!
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dochody za usługi specjalistyczne
ja bym zapytała Skarbnika. nigdy nie miałam takiego czegoś. ale, że tak zapytam, nie zauważyłaś, że dochody Ci zostały na koncie? ja prowadzę analitykę 130 dochodów według rozdziałów i paragrafów i widzę od razu co i jak mam odprowadzić.
Mi na koncie nic nie zostało - (też prowadzę analitykę) bo terminowo odprowadzałam wszystkie dochody do Gminy - ale nie zaznaczyłam, że za usługi opiekuńcze część to były dochody za specjalistyczne usługi, no i wszystko zostało w gminie a co za tym idzie w sprawozdaniu RBZZ nie ma takiej pozycji. Mam tam wszystko - nawet grosze za KDR - a to mi umknęło. Teraz muszę przekazać - to kwota troche ponad tysiąc złotych + odsetki i nie wiem jak to zaksięgować. Będę musiała chyba zapytać Skarbnika - ale i tak już mi się oberwało !
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to współczuję Ci bardzo. takie sytuacje zawsze stresują. zapytaj Skarbnika. tak będzie właśnie najlepiej
Dzięki bardzo ! Dobrze, że chociaż dyscyplina mi nie grozi - a nie myli się tylko ten, który nic nie robi i tak do tego podchodzę ! Pozdrawiam
A dlaczego specjalistyczne usługi opiekuńcze do budżetu państwa?
BO SPECJALISTYCZNE USŁUGI OPIEKUŃCZE SĄ FINANSOWANE Z ZADAŃ ZLECONYCH
I ODPŁATNOSC ZA NIE W 95% PRZEKAZUJESZ DO BUDZETU PAŃSTWA A 5% ZOSTAWIASZ W GMINIE
I ODPŁATNOSC ZA NIE W 95% PRZEKAZUJESZ DO BUDZETU PAŃSTWA A 5% ZOSTAWIASZ W GMINIE
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KSIĘGOWOŚĆ
- Kontakt:
Muszę przyjąć do budżetu specjalistyczne czy w planie to będzie 85228/0830 (5 % planowanych dochodów)
czy raczej chyba 2360 jako dochody z zadań zleconych?
Do UW będę przekazywała 95% z klasyfikacja 85228/0830 ?
Mam jeszcze trochę czasu ale wolę być przygotowana;)
czy raczej chyba 2360 jako dochody z zadań zleconych?
Do UW będę przekazywała 95% z klasyfikacja 85228/0830 ?
Mam jeszcze trochę czasu ale wolę być przygotowana;)
Oprócz dochody za usługi specjalistyczne - Księgowość przeczytaj również:
Obliczanie prewspółczynnika
przzeksięgowania a nowa klasyfikacja
Przeksięgowania do zmiany klasyf 2017 PROGMAN FINANSE
czy usłyszeliście to samo co ja?
chorobowe ZUS Z-3
zaliczka i fundusz dłużnicy
kiedy decyzje na 85212?
Rachunkowość budżetowa
3% św. rodzinne
korekty ZUS z lat ubiegłych
środki unijne