dodatek 250 zł - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 10 lis 2009, 20:19

Witam
Jestem pracownikiem socjalnym w dps dla osób psychicznie chorych. Oprócz mnie jest jest dwóch pracowników socjanych.
Zastanawiamy sie czy w innych dps pracownicy soc. otrzymuja dodatek 250 zł. Wiem, że dodatek ten wg. ustawy należy się za przeprowadzanie wywiadów w terenie, ale czy tylko jest to jedyne kryterium?
I jeszcze jedno jeżeli w dps jest 3 pracownków soc. to czy dodatek należy się wszystkim?
~aska

Napisano: 10 lis 2009, 20:57

Niestety nie należy się, choć często macie dużo trudniejszą i bardziej obciążającą pracę od \"tracyjnych\" prac. socjalnych.
~ julka

Napisano: 10 lis 2009, 21:04

Dzięki za odpowiedz choć bardzo żałuję, że nie jest inaczej
~aska

Napisano: 10 lis 2009, 22:42

julka, a jakiim to prawem wypisujesz nieprawde i wprowadzasz nieswidomych ( szkoda) w błąd. Do aski, to wstyd , że nie potrafisz przeczytac ustawy w, której wszystkjie przesłanki sa jasno opisane. I !!!! jasno z nich wynika , że prac. socj. zatrudnionemu w dps. nalezy się dodatek jak psu buda. Wstyd i sromota jak cztam takie bzdety, ale jeszcze wiekszy, że zadna z was nie pokusiła się do przeczytania aktu prawnego na który pracuje, do zwolnienia natychmiast.
~!!!

Napisano: 10 lis 2009, 23:42

Do !!! - nie podniecaj się tak bo ci zaszkodzi..Czego się stresujesz...Nie można było napisać tego w grzeczny sposób np. Dziewczyny nie macie racji spójrzcie w ustawe..ble ble ble...
Wycisz się, pooddychaj...wdech - wydech, wdech - wydech...
~Robert

Napisano: 11 lis 2009, 1:08

Julka ma niestety rację, gdyż nie są spełnione wszystkie przewidzziane w ustawie kryteia a mianowicie brak jest przeprowadzania wywiadów poza siedzibą jednostkie - chyba że to robią pracownicy socjalni DPS ale to chyba wyjątki.
~Sabcia

Napisano: 11 lis 2009, 11:49

Sabcia - beeeeeezedury piszesz i sama sobie zaprzeczasz, tam gdzie spełniaja wszystkie trzy przesłanki to normalne , że sie należy, a tam gdzie nie spełniaja to oczywiste , że nie nalezy i to dotyczy wszystkich jednostek pomocy społecznej. Zalecam troche logiki.
~!!!

Napisano: 11 lis 2009, 13:45

Do !!! -Dzięki za rzeczowe sprowadzenie mnie na ziemię,ustawę i rozporzadzenia znam doskonale. Chyba sie nie zrozumieliśmy. Po prostu mój pracodawca nie robi nic w tym kierunku aby jego pracownicy otrzymali dodatek. Nie mamy możliwości przeprowadzenia wywiadów przed przyjęciem mieszkańca do dps ponieważ nie jest udostępniany nam samochód słuzbowy. Chciałam dowiedzieć sie jakie jest podejście innych pracodawców. A o zwolnieniu samej siebie zastanawiam się bardzo poważnie bo juz mam dosyc tego wartiatkowa dzięki.
~aska

Napisano: 11 lis 2009, 14:43

Na Forum DPS jest opisane krok po kroku jak napisać pozew do sądu i nawet jest uzasadnienie wydanego wyroku.
~Jan

Napisano: 11 lis 2009, 21:31

pracodawca nie przeprowadzajacych wywiadów środowiskowych ( bo takie jest narzedzie prac. socj) łamie prawo, a dokładnie rozporzadzenie z 2005 r. czyli podlega karze itd. itp.
~!!!

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x