Dodatek a zwolnienie lekarskie
Dodatek a zwolnienie lekarskie
witam
przebywam na zwolnieniu lekarskim juz ponad miesiąc i dalej bede na nim porzebywac
czy przysluguje mi w tym okresie dodatek 250 zl?
pozdrawiam
przebywam na zwolnieniu lekarskim juz ponad miesiąc i dalej bede na nim porzebywac
czy przysluguje mi w tym okresie dodatek 250 zl?
pozdrawiam
Re: Dodatek a zwolnienie lekarskie
dlaczego?
prosze o podanie podstawy prawnej
pozdrawiam
prosze o podanie podstawy prawnej
pozdrawiam
dodatek ci się nie należy ale jest on wliczany do postawy chorobowego, tym samym jest wypłacany ale już w zasiłku, regulują to przepisy ZUS, wszystkie składniki wynagrodzenia pomniejszane w czasie choroby dodajemy do podstawy zasiłków. Dodatek jest pomniejszany w czasie choroby, tym samym jest dodany do podstawy zasiłków.
Jeżeli przebywałam 10 dni na zwolnieniu lekarskim to czy przysługuje mi pełny dodatek czy pomniejszony? Za okres 10 dni otrzymałam wynagrodzenie za chorobę z zakładu pracy a nie zasiłek choroby z ZUS. Jak to wygląda u was.
To u wszystkich wygląda tak samo. Rozliczając płacę dodatek ten jest wliczany do podstawy wynagrodzenia za czas choroby a dodatek jest zmiejszony 250:godziny pracy w miesiący np. 160godzinX godziny przepracowane. A przez to że ten dodatek wlicza się do podstawy wynagrodzenia za czas choroby czy zasiłek chorobowy to powoduje większe wynagrodzenie za ten czas.
Byłem półtora misiąca na urlopie, nie dostałem dodatku. Czy słusznie?
250 zł brutto przysługuje za cały miesiąc pracy, jeżeli jesteś chora to kwota jest pomniejszana o dni choroby
Oprócz Dodatek a zwolnienie lekarskie - Dodatek 250zł przeczytaj również:
specjalista pracy socjlanej
podwyzka a awans zawodowu
wynagrodzenie aspiranta pracy socjalnej
dodatek 250zł
ekwiwalent pieniężny na odzież dla OPS
dodatek funkcyjny
ile netto wychodzi z dod. 250?
250 ?
Dodatek jako składnik wynagrodzenia zasadniczego?
dodatek 250,00 zł + dodatek specjalny
dodatek 250 a inny dodatek
dodatek 250 zł.
zapytanie
ile w końcu tego dodatku?
czy należy się dodatek?
Dodatek 250 zł a płaca zasadnicza