Dodatek dla osób z Ukrainy

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
aloj40
Praktykant
Zajmuję się: DM,DE
Kontakt:

Dodatek dla osób z Ukrainy

Post autor: aloj40 »

Witam mam pytanie czy ktoś z Was przyznał dodatek mieszkaniowy jakiejś rodzinie z Ukrainy?? bo powiem szczerze że mam mieszane odczucia. Dodatki to zadanie własne gminy i gmina je finansuje. Jednak pomoc dla Ukrainy finansowana jest z budżetu państwa.
Na dodatki mieszkaniowe dla osób z Ukrainy nie ma refundacji z środków pomocowych tak jak w pomocy społecznej i świadczeniach rodzinnych. ale...? ktoś mi napisze czy może jednak należy się?
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Re: Dodatek dla osób z Ukrainy

Post autor: kamos90 »

Witam, uważam, że można przyznać, jeśli mają tytuł prawny i ponoszą wydatki to będą mogli otrzymać DM.
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: Dodatek dla osób z Ukrainy

Post autor: brodafix »

Witam mam pytanie czy ktoś z Was przyznał dodatek mieszkaniowy jakiejś rodzinie z Ukrainy?? bo powiem szczerze że mam mieszane odczucia. Dodatki to zadanie własne gminy i gmina je finansuje. Jednak pomoc dla Ukrainy finansowana jest z budżetu państwa.
Na dodatki mieszkaniowe dla osób z Ukrainy nie ma refundacji z środków pomocowych tak jak w pomocy społecznej i świadczeniach rodzinnych. ale...? ktoś mi napisze czy może jednak należy się?
jeśli spełniają wymogi nakreślone przez ustawę o dodatkach należy przyznać ...
ODPOWIEDZ