dodatek dla pracownika socjalnego - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 29 wrz 2011, 11:42

Witajcie
czy ktoś z Was słyszał ze od 01.01.2012 ma nie być dla nas dodatku dla pracownika socjalnego?
~PCPR

Napisano: 29 wrz 2011, 11:46

tak,ale dla pracownika PCPR nie ma być dodatku za prace w terenie,bo ,,niby,, nie bedzie chodził w wteren i robił wywiadów..dla mnie to paranoja
~A

Napisano: 29 wrz 2011, 12:10

no dokładnie! a jak niby mam robić coś z rodzną? telefonicznie czy telepatycznie? będę jeźzić w teren i nie wiem czy nie częściej niz dotychczas ale to nie praca w terenie a w zasadzie nie jako praxcownik socjalny A tak swoją droga nie mogre być nadal pracownikiem socjalnym?
Mam większe uprawnienia niż jakiś inspektor czy innyn pracownik PCPR
~radek.p

Napisano: 29 wrz 2011, 13:45

u mnie od stycznia tego roku wcale nie ma dodatku ;/
~*

Napisano: 01 paź 2011, 9:31

Ciężka sprawa. Dodatki daje województwo. Skąd macie takie informacje ? Przecież w dziale pomocy dziecku i rodzinie non stop jeździ się na wywiady. No to przecież jest praca socjalna w terenie.
~Maciek

Napisano: 01 paź 2011, 22:33

właśnie od 1 stycznia 2012 r nie ma wywiadu w znaczeniu druku wywiadu więc wg co niektórych wyjazdy bez wywaidu to nie praca socjalna. To jakaś paranoja i duże nieporozumienie bo w teren tak czy siak się jeździ i jakaś praca socjlana jest, bo czy tylko wywiady są waszym zdaniem pracą socjalną
~marcin

Napisano: 03 paź 2011, 10:30

jak nie ma wywiadu, a co mówi art. 107

rodziiny wywiad srodowiskowy przeprowadza się w celu ustalenia sytuacji osobistej, rodzinnej,dochodowej i majątkowej osób i rodzin, w rtym osób, o których mowa w art. 103, przyznaia pomocy pieniężnej na usamodzielnienia i pomocy pieniężnej na kontynuowanie nauki

tak samo art. o pracownikach socjalnych

pracownicy socjalni mogą być również zatrudnieni przez podmioty realizujące zadania określone w przepisach o wspieraniu i systemie pieczy zastępczej
~gonii

Napisano: 04 paź 2011, 15:23

oj aleś Ty naiwna Mogą ale nie muszą i tych wywiadów na kontynuowanie nauki wcale nie jest aż tak dużo. Natomiast wizytacje rodzin nie są traktowane jako wywiady i praza w terenie a to stanoiwiło podstawę naszej pracy bynajmniej w naszym PCPR
~edzia

Napisano: 04 paź 2011, 17:19

a praca socjana to twoim zdaniem druk wywiadu wyłącznie?
~gonii

Napisano: 04 paź 2011, 21:57

osobiście tak nie uważam ale np w ministerstwie jasno powiedzieli nie ma wywaidów nie ma pracowników socjalnych
~edzia

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x