no dokładnie! a jak niby mam robić coś z rodzną? telefonicznie czy telepatycznie? będę jeźzić w teren i nie wiem czy nie częściej niz dotychczas ale to nie praca w terenie a w zasadzie nie jako praxcownik socjalny A tak swoją droga nie mogre być nadal pracownikiem socjalnym?
Mam większe uprawnienia niż jakiś inspektor czy innyn pracownik PCPR
Ciężka sprawa. Dodatki daje województwo. Skąd macie takie informacje ? Przecież w dziale pomocy dziecku i rodzinie non stop jeździ się na wywiady. No to przecież jest praca socjalna w terenie.
właśnie od 1 stycznia 2012 r nie ma wywiadu w znaczeniu druku wywiadu więc wg co niektórych wyjazdy bez wywaidu to nie praca socjalna. To jakaś paranoja i duże nieporozumienie bo w teren tak czy siak się jeździ i jakaś praca socjlana jest, bo czy tylko wywiady są waszym zdaniem pracą socjalną
rodziiny wywiad srodowiskowy przeprowadza się w celu ustalenia sytuacji osobistej, rodzinnej,dochodowej i majątkowej osób i rodzin, w rtym osób, o których mowa w art. 103, przyznaia pomocy pieniężnej na usamodzielnienia i pomocy pieniężnej na kontynuowanie nauki
tak samo art. o pracownikach socjalnych
pracownicy socjalni mogą być również zatrudnieni przez podmioty realizujące zadania określone w przepisach o wspieraniu i systemie pieczy zastępczej
oj aleś Ty naiwna Mogą ale nie muszą i tych wywiadów na kontynuowanie nauki wcale nie jest aż tak dużo. Natomiast wizytacje rodzin nie są traktowane jako wywiady i praza w terenie a to stanoiwiło podstawę naszej pracy bynajmniej w naszym PCPR