dodatek dla pracownika socjalnego - PCPR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 29 lis 2023, 14:30

Witam czy ktoś z Państwa pracujący w charakterze pracownika socjalnego w PCPR ma dodatek dla pracownika socjalnego 400 zł (po nowelizacji, czy przed)?
pcprekakt
Praktykant
Od: 29 lis 2023, 14:27
Zajmuję się: proces usamodzielnienia, placówki op-wych

Napisano: 22 lut 2024, 10:30

Witam, dodatek ten przysługuje głównie pracownikom, którzy zajmują się przeprowadzaniem wywiadów środowiskowych w terenie lub tym, którzy świadczą pracę socjalną poza murami ośrodka pomocy społecznej. Charakter pracy pracownika socjalnego zatrudnionego z PCPR jest typowo stacjonarny. Chyba, że wasz PCPR funkcjonuje inaczej ;)
agnieszka1509
Praktykant
Od: 28 kwie 2021, 9:36
Zajmuję się: Pomoc instytucjonalna / pracownik socjalny

Napisano: 15 mar 2024, 11:09

Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. Dodatek przysługuje z tyt. świadczenia pracy socjalnej, a nie wyłącznie sporządzenia wywiadów środowiskowych. Pracę socjalną świadczy się w PCPR u usamodzielnianych wychowanków pieczy zastępczej, u klientów punktu interwencji kryzysowej, u wychowanków usamodzielnianych w ramach ustawy o pomocy społecznej (tutaj również wywiady środowiskowe). Jeśli ktoś jest zatrudniony w charakterze pracownika socjalnego, w OPS, czy PCPR, czy też CUS powinien świadczyć pracę socjalną. Takie jest moje zdanie.
jolapcpr
Praktykant
Od: 23 sie 2023, 10:06
Zajmuję się: specjalista pracy socjalnej

Napisano: 09 kwie 2024, 8:31

Tak, pracownik socjalny zatrudniony w PCPR świadczy pracę socjalną, tak jak napisałaś. Jednak dzieje się to w siedzibie jednostki - w moim przypadku. Osoby usamodzielniane itd. przychodzą osobiście do mnie więc nie świadczę pracy socjalnej poza murami jednostki ;) stad moje stwierdzenie, że w tym przypadku w/w dodatek nie przysługuje. Rozmawiamy tu o pracownikach zatrudnionych w PCPR, a nie w CUS bądź OPS ;)
agnieszka1509
Praktykant
Od: 28 kwie 2021, 9:36
Zajmuję się: Pomoc instytucjonalna / pracownik socjalny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x