dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł
dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł
Pracownik socjalny jest w trakcie 3miesięcznego wypowiedzenia umowy o pracę i jest zwolniony przez pracodawcę z świadczenia pracy w mops ale ma zachowane prawo do wynagrodzenia. Czy w tym okresie nie świadczenia pracy przysługuje mu dodatek specjalny 250 zł dla pracownika socjalnego zgodnie z art. 121 ust 3a ustawy o pomocy społecznej? Proszę o odpowiedź
Re: dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł
Pracownikowi socjalnemu na zwolnieniu lekarskim jest pomniejszany dodatek, więc analogicznie, jeżeli jest zwolniony ze świadczenia pracy też nie przysługuje dodatek.
Też tak uważam, jednak nasz radca prawny wypowiedział się że dodatek się należy (co jest dla mnie niewiarygodne).
przecież w ustawie pisze że za przeprowadzanie wywiadów i pracę w terenie należy się dodatek więc jak może dostać ktoś kto nie pracuje
doczytaj interpretacje MPiPS oraz art. w ustawie
doczytaj interpretacje MPiPS oraz art. w ustawie
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja bym wysłała zapytanie do urzędu wojewódzkiego, bo to w końcu oni kontrolują dodatki. A jak już wypłacisz i to niesłusznie to nie odzyskasz. Ale tak w ogóle to się zastanawiam jak traktować to nieświadczenie pracy- czy jako zwolnienie lekarskie (wtedy się nie należny), czy jako urlop.
Logicznie to się nie nalezy, bo przypuszczam ze teraz inny pracownik przejął rejon i on ma dostawać dodatek.
Logicznie to się nie nalezy, bo przypuszczam ze teraz inny pracownik przejął rejon i on ma dostawać dodatek.
Kasia
W interpretacji MPiPS jest napisane, że dodatku nie pomniejsza się w trakcie urlopu, czy zwolnienia lekarskiego, ale nie ma nic na temat zwolnienia ze świadczenia pracy...
mam pracownika socjalnego na zastępstwo, której kończy się umowa 11.09.2016. Jaka kwota dodatku socjalnego należy mu się za ten miesiąc ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: FIN
- Kontakt:
Stary temat, ale musiałam odświeżyć. Podbijam wcześniejsze pytanie. Jeżeli umowa kończy się w trakcie miesiąca to czy dodatek 250 zł przysługuje w pełnej wysokości?
Pytanie nr dwa dla upewnienia czy dodatek jest wliczany do podstawy odprawy emerytalnej?
Pytanie nr dwa dla upewnienia czy dodatek jest wliczany do podstawy odprawy emerytalnej?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: płace
- Kontakt:
To jak jest z tym dodatkiem za czas choroby? Czytałam gdzieś, że pomniejszać a w regulaminie mam, że nie pomniejszać. Stosować się do regulaminu czy do interpretacji?
Oprócz dodatek dla pracownika socjalnego 250 zł - Kadry przeczytaj również:
brak zastępstwa a podpisy
dodatkowy urlop dla pracownika socjalnego
ZFŚS
Jakieś zmiany???
Fundusz Pracy
deklaracje ZUS
Program - Elektroniczny Dziennik Korespondencyjny
13 a urlop wypoczynkowy
odsetki za błędnie wyliczony dodatek stażowy
czy zasiłek dla bezrobotnych zalicza się do ustalania stażu przy urlopie
Urlop dodatkowy a przerwa w zatrudnieniu