Mieliśmy Pana któremu pozostawiliśmy wniosek bez rozpoznania. Pan otrzymał pismo i za kilka dni przyniósł pismo ze starostwa że ma odrębny lokal ( na wywiadzie potwierdzono, że nie ma odrębnych lokali, wspólne wejście i korytarz) . Odpisałam mu że jego sprawa została zakończona właśnie tym zawiadomieniem o pozostawieniu wniosku bez rozpoznania.Cerkiewne pisze: ↑15 mar 2023, 12:16Wniosek o dodatek pelletowy dawno został pozostawiony bez rozpatrzenia z powodu nieudzielenia w terminie wyjaśnień na wezwanie (rozbieżność adresów w aktach). Nawet nie odebrał listów, bo raczej nie mieszka. I teraz napisał oświadczenie wyjaśniające i wnosi o ponowne rozpatrzenie. Uchybienie terminu znaczne i z winy strony raczej, dom w remoncie, brak skrzynki na listy. Co zrobić?
Czytając uzasadnienie SKO taka sama myśl mi sie nasunęła.Cerkiewne pisze: ↑16 mar 2023, 8:50Dla wielu osób wysyłaliśmy wezwania ze zwrotką do wyjaśnień jeśli były rozbieżności w adresie i wątpliwości czy mieszka. Potem jeśli się nie zgłosili - poszła informacja o pozostawieniu bez rozpatrzeniu. Zwykłym listem bez zwrotki. Myślałam, że to koniec. A okazuje się, że te sprawy wcale nie są zakończone? Za rok może ktoś przyjść i zaskarżyć bezczynność?