dodatek elektryczny - weryfikacja wniosków bez programu - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 30 sty 2023, 15:48

Do osób, które nie mają programu do dodatku elektrycznego - czy i jak weryfikujecie osoby z wniosku w bazie PESEL?

Kierownictwo stwierdziło, że nie opłaca się nam zakup programu do dodatku elektrycznego, bo mamy tylko parę wniosków ale jakoś te wnioski trzeba sprawdzić :(
Czekolada
Stażysta
Od: 29 sie 2017, 22:48
Zajmuję się: SR/SW/DS

Napisano: 01 lut 2023, 12:42

Również jestem w takiej sytuacji...
zielinka
Stażysta
Od: 25 paź 2016, 21:46
Zajmuję się:

Napisano: 01 lut 2023, 13:59

Na ten moment nie weryfikuję PESEL, wysłałam tylko wniosek o udostępnienie danych do gminy w sprawie ceeb. Jakby nie patrzeć to PESEL niewiele mi wskaże odnośnie przyznania. Zameldowany może być gdzieś indziej, ale to nie znaczy, że nie mieszka. Jedyne co nas może interesować to czy żyje w ogóle na dzień wydawania informacji. Jeśli "góra" uzna, że mam weryfikować PESEL to prawdopodobnie też wystąpię z wnioskiem o udostępnienie danych do ewidencji ludności o dane, które są dostępne też po pobraniu odpowiedzi z Empatii
Agg23
Stażysta
Od: 15 cze 2021, 22:44
Zajmuję się: SW

Napisano: 01 lut 2023, 14:20

Ustawa nie pisze nic o weryfikacji w bazie PESEL/śmieci itp. (a w węglowym był cały ustęp z listą do weryfikacji). Trzeba weryfikować CEEB i skład gospodarstwa jeśli wystąpią jakieś wątpliwości.
roriyok
Starszy referent
Od: 02 lis 2022, 11:16
Zajmuję się: PS

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x