To samo gosp. domowe w tym samym miejscu zamieszkania. Jeśli nadal mam mamę w składzie gosp. domowego, nadal mieszkaja i gospodasruja razem w tym samym miejscu a zmienil sie tylko odbioraca to dodattek zawsze dla aktualnego odbiorcy ale jesli to samo gosp to dałabym 1500roriyok pisze: ↑30 sty 2023, 12:05Ale w sensie że wykazuje zużycie powyżej 5MWh w 2021 i dołączył faktury wystawione na mamę? Podwyższone zużycie dotyczy gospodarstwa w tym samym miejscu zamieszkania, to nie musi być dokładnie ta sama osoba co z aktualnej faktury. Jeśli nie ma fotowoltaiki to po przedstawieniu faktury "na siebie" w podstawowej kwocie też może się należeć (już nie patrząc na zużycie w 2021).
A napisałem coś innego?kalina.malina pisze: ↑30 sty 2023, 12:12To samo gosp. domowe w tym samym miejscu zamieszkania. Jeśli nadal mam mamę w składzie gosp. domowego, nadal mieszkaja i gospodasruja razem w tym samym miejscu a zmienil sie tylko odbioraca to dodattek zawsze dla aktualnego odbiorcy ale jesli to samo gosp to dałabym 1500
No to w podstawowej kwocie może się należeć.
Przyznaję dodatek tylko jak jest umowa albo faktura na wnioskodawcę lub osobę ze składu rodzinyGOPS85 pisze: ↑01 lut 2023, 10:56My prosimy o faktury. Bo według szkolenia, na którym byłyśmy wnioskować o dodatek elektryczny może tylko końcowy odbiorca energii. Czyli u nas wniosek moze byc tylko na osobe z fa lub umowy. Tez tak robicie? Gdzieś w internecie wpadłam na artykuł, że najemcy też mogą wnioskować o ten dodatek, nawet jak nie maja na siebie licznikai zgłupiałam. Jak sie robi u Was? pozdrawiam