DODATEK ELKTRYCZNY - TRUDNA SPRAWA
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
DODATEK ELKTRYCZNY - TRUDNA SPRAWA
Mam wniosek przesłany pocztą z zupełnie innego województwa na dom w mojej gminie. Sęk w tym, że we wniosku jest wpisany dodatkowo adres do korespondencji tej gminy z innego województwa. Pod adresem właściwym na moją gminę jest dom ale w śmieciach zgłoszony jako rekreacyjny i teraz pytanie jak byście się zabrali za ten wniosek?? czy może żądać dokumentów potwierdzających zamieszkiwanie tj jak rachunki za prąd/wodę. w składzie jest dziecko, na które 500 nie była u nas płacona i do szkoły dziecko też nie chodzi u nas..
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Re: DODATEK ELKTRYCZNY - TRUDNA SPRAWA
Kiedy wpłynął wniosek?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
wniosek z 26 stycznia
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Czyli trzeba się nad nim pochylić... Z tego co piszesz to tamta gmina może być tą właściwą do rozpatrzenia tego wniosku. Ogólnie to z dużym prawdopodobieństwem nie będzie pozytywnej decyzji, ale ktoś to jednak musi ogarnąć.
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
możecie, najpierw musicie ustalić swoją właściwość, skoro z wniosku nie wynika to dokładnie to można wzywać osobę do wyjaśnień w celu ustalenia centrum aktywności życiowej - gdzie pracuje, gdzie dzieci do szkoły łażą, gdzie jakieś świadczenia bierze itpJUSTYNAD pisze: 06 lut 2023, 12:52 czy może żądać dokumentów potwierdzających zamieszkiwanie tj jak rachunki za prąd/wodę. w składzie jest dziecko, na które 500 nie była u nas płacona i do szkoły dziecko też nie chodzi u nas..
-
- Referent
- Zajmuję się: ps
ja maiłam taką Panią - dodatek na drewno kawałkowe. Pani zameldowana w innej gminie (elegancko 30 listopada wniosek złożony prze epuap), zamężna brak męża we wniosku, brak deklaracji śmieciowej. Wywiad był a i owszem ale Pani odmówiła udzielenia odpowiedzi o rodzinę, prace i w ogóle. Uznała że ma piec, deklaracje i ma dostać dodatek. Dostała odmowę, odwołała się. SKO na bank uchyli i nie wiem za bardzo co mam z nią zrobić... Jak mamy ustalić swoją właściwość skoro pani odmawia wszytskiegoTom. pisze: 07 lut 2023, 8:44możecie, najpierw musicie ustalić swoją właściwość, skoro z wniosku nie wynika to dokładnie to można wzywać osobę do wyjaśnień w celu ustalenia centrum aktywności życiowej - gdzie pracuje, gdzie dzieci do szkoły łażą, gdzie jakieś świadczenia bierze itpJUSTYNAD pisze: 06 lut 2023, 12:52 czy może żądać dokumentów potwierdzających zamieszkiwanie tj jak rachunki za prąd/wodę. w składzie jest dziecko, na które 500 nie była u nas płacona i do szkoły dziecko też nie chodzi u nas..
Oprócz DODATEK ELKTRYCZNY - TRUDNA SPRAWA - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe" przeczytaj również:
dodatek elektryczny
INFORMACJA CZY DECYZJA
dodatek elektryczny / lokale biurowe
Jaka decyzja?????
HELP dodatek elektryczny - plebania
Jaka decyzja?????
dodatek gazowy a faktury prognozowane
klimatyzator z funkcją grzania
Przyznanie dodatku do LPG z urzędu
zwrot dodatku węglowego
wyjaśnienia dołączone do wniosku o elektryczny
Wywiad Dodatek Elektryczny