dodatek energetyczny
dodatek energetyczny
Czy wypłacacie - dodatek energetyczny - a jeżeli tak - to skąd - bo zapotrzebowanie poszło - a planu nie ma - a wypłata jest tego samego dnia co dodatek mieszkaniowy - czyli teraz w styczniu 9-go - myślę żeby pisać do gminy o zabezpieczenie wypłat z rozdz. 85215 z własnych, jak to rozgryzłyście u was w OPS?
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dodatek energetyczny
Robiąc plan wydatków na 2015 r. zaplanowałem środki własne na ten dodatek, żeby zabezpieczyć pierwsze wypłaty. Potem myślę, że UW da na to plan to przeksięguję.
Ale mam pytanie odnośnie podatku od wypłaconych dodatków energetycznych. Czy trzeba wystawić PIT tym osobom, bo wiem że w zeszłym roku była taka opcja- tj. nie wiem czy ministerstwo finansów to zmieniło i zwolniło te osoby z podatku.
Proszę o odpowiedź kogoś rozeznanego w temacie
Ale mam pytanie odnośnie podatku od wypłaconych dodatków energetycznych. Czy trzeba wystawić PIT tym osobom, bo wiem że w zeszłym roku była taka opcja- tj. nie wiem czy ministerstwo finansów to zmieniło i zwolniło te osoby z podatku.
Proszę o odpowiedź kogoś rozeznanego w temacie

jest to zwolnione z pdof
nie mam w tej chwili ustawy pod reka ale poszukaj w tekscie jednolitym na ISAP
nie mam w tej chwili ustawy pod reka ale poszukaj w tekscie jednolitym na ISAP
W ustawie jest zapis art. 5 e, że do 30 stycznia wypłata. Dzwoniłam do UW -powiedzieli czekać na plan. nie wolno wypłacać z własnych.
Oprócz dodatek energetyczny - Księgowość przeczytaj również:
ZMIANA ODSETEK USTAWOWYCH
rachunek dot. 2014
ŚRODEK TRWAŁY
chorobowe a ekwiwalent za urlop
nadpłata wynagrodzenia z projektu POKL
sprawozdania
nadpłata
kiedy naliczenie za usługi opiekuńcze
odsetki do konta
13-tka - odliczenie 2 dni opieki
zasiłek z programu wielotniego jako wkład własny POKL