czy moze ktos doradzić: kobiecie w listopadzie na dziecko zakonczyl się dodtaek do rodiznnego z tyt rehabilitacji i tym samym zas. pielegnacyjny, w grudniu na komisji przyznano dziecku lekki stopien kobieta się odwoływała teraz wyrokiem sadu z lipca 2014 r. przyznano dziecku umiarkowany stopien, czy moge wyplacic za miesiące wstecz od grudnia 2013 roku kiedy to wydano orezeczenie o lekkim stopniu, czy jak to powinnam zrobic?
do listopada z peilegnacyjnym sobie poradziłam utworzyłam nowy plan i jest ok liczy od grudnia 2013 roku ale jak jest z dodtakiem z tytulu rehabilitacji moge csie cofac
art. 24
2a. Jeżeli w okresie trzech miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności, zostanie złożony wniosek o ustalenie prawa do świadczenia uzależnionego od niepełnosprawności, prawo to ustala się począwszy od miesiąca, w którym złożono wniosek o ustalenie niepełnosprawności lub stopnia niepełnosprawności.
ktos pomoze nie potrafie wyrównac dodatku z tytulu ksztalcenia i rehabilitacji w sygnity za okres od grudnia 2013 do października 2014 pomoze ktos -ciagle mi liczy od lipca 2014 r