dodatek i zas. pielegnacyjny - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 01 sie 2014, 8:55

czy moze ktos doradzić: kobiecie w listopadzie na dziecko zakonczyl się dodtaek do rodiznnego z tyt rehabilitacji i tym samym zas. pielegnacyjny, w grudniu na komisji przyznano dziecku lekki stopien kobieta się odwoływała teraz wyrokiem sadu z lipca 2014 r. przyznano dziecku umiarkowany stopien, czy moge wyplacic za miesiące wstecz od grudnia 2013 roku kiedy to wydano orezeczenie o lekkim stopniu, czy jak to powinnam zrobic?
hania

Napisano: 01 sie 2014, 9:06

tak, ale od miesiąca złożenia wniosku na komisję
Kati@

Napisano: 01 sie 2014, 9:07

ni doczytałam - do listopada miał czyli od grudnia
Kati@

Napisano: 01 sie 2014, 9:16

do listopada z peilegnacyjnym sobie poradziłam utworzyłam nowy plan i jest ok liczy od grudnia 2013 roku ale jak jest z dodtakiem z tytulu rehabilitacji moge csie cofac
hania

Napisano: 01 sie 2014, 9:22

art. 24
2a. Jeżeli w okresie trzech miesięcy, licząc od dnia wydania orzeczenia o niepełnosprawności lub orzeczenia o stopniu niepełnosprawności, zostanie złożony wniosek o ustalenie prawa do świadczenia uzależnionego od niepełnosprawności, prawo to ustala się począwszy od miesiąca, w którym złożono wniosek o ustalenie niepełnosprawności lub stopnia niepełnosprawności.
Kati@

Napisano: 01 sie 2014, 9:26

w systemie nie moge się cofnać
hania

Napisano: 01 sie 2014, 9:49

nowe orzeczenie z lekkim stopniem wydano w grudniu, a w lipcu wyrokiem sad przyznano umierkowany stopien czyli jak zrobic ten dodatek
hania

Napisano: 01 sie 2014, 10:51

ktos pomoze nie potrafie wyrównac dodatku z tytulu ksztalcenia i rehabilitacji w sygnity za okres od grudnia 2013 do października 2014 pomoze ktos -ciagle mi liczy od lipca 2014 r
hania

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x