"Zwykły" zasiłek. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 01 sie 2014, 8:27

Pod presją okupujących gmach Sejmu opiekunów rząd - specjalną ustawą - przywrócił świadczenia tym, którym je zabrał. W ten sposób - oprócz nowego specjalnego zasiłku - pojawił się dobrze znany "zwykły" zasiłek opiekuńczy.

Cały tekst: https://wyborcza.pl/1,97654,16319562,Pie ... kunow.html

Kurczę, dwa dni temu spędziłem jakieś 1,5 godziny tłumacząc przez telefon, że nie ma czegoś takiego jak "zwykły" zasiłek i że ZDO przysługuje ludziom, którzy mieli prawo do ŚP przed 1 lipca 2013 r. :(
Bazyl

Napisano: 01 sie 2014, 9:00

jaka gazeta taka informacja
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 9:03

No co poradzisz... Nic nie poradzisz...
Ludzie i tak będą wierzyć mediom a nie tym, którzy realizują przepisy.
Wrzuć na luz ;)
anilak

Napisano: 01 sie 2014, 9:30

anilak pisze:Wrzuć na luz ;)
Nie wiem jak długo jeszcze dam radę :)
Bazyl

Napisano: 01 sie 2014, 9:43

a ja im dłużej tu pracuje tym większy luz mam
media zawsze szerzyły bzdury na temat św. rodz. i to się nie zmieni bo to zbyt skomplikowany temat na artykuł w gazecie.
a nam pozostaje spokojnie tłumaczyć, że "telewizja kłamie" i pokazywać ustawę :) ja tak robię :D czytam ludziom przepisy prosto z ustawy i jakoś dociera :)
anilak

Napisano: 01 sie 2014, 9:47

anilak pisze:a ja im dłużej tu pracuje tym większy luz mam
media zawsze szerzyły bzdury na temat św. rodz. i to się nie zmieni bo to zbyt skomplikowany temat na artykuł w gazecie.
a nam pozostaje spokojnie tłumaczyć, że "telewizja kłamie" i pokazywać ustawę :) ja tak robię :D czytam ludziom przepisy prosto z ustawy i jakoś dociera :)
czasami spokojnie nie wytłumaczysz, bo ludzie bardziej wierzą mediom niż nam a ustawa - dla nich to abstrakcja, a my to złośliwe urzędasy, wszyscy mówią, że im się należy a Ty im złośliwie odmawiasz.
Kati@

Napisano: 01 sie 2014, 10:02

bywa i tak, ale co Ci to da, że się będziesz złościć? szkoda Twojego zdrowia ;)
ja też z kamienia nie jestem i też się czasem wkurzam, ale ponieważ ta praca już mnie pokarała wrzodami to nie mam ochoty bardziej cierpieć i nie stresuję się niepotrzebnie :)
jak się ktoś mocno upiera, że coś mu się należy a tłumaczenia nie docierają to niech składa wniosek. jak dostanie dobrze uzasadnioną odmowę to zrozumie.
anilak

Napisano: 01 sie 2014, 10:03

ja ponoć jak im odmawiam to sama sobie to biorę :)
kurde, ale bym była bogata ja by to prawda była :)
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 01 sie 2014, 10:10

To każdy tak ma, jak im odmówimy to jest więcej dla nas. Logiczne. Przy tym ludzie myślą, że my zarabiamy po kilka tysięcy - skoro oni wyciągają tysiaka lekko miesięcznie z zasiłków.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x